46
Следвайте ни

Нямам зелен сертификат. Утре уволнен ли съм?

viber icon

Много хора ще подават жалби и ще заведат дела заради новата заповед на здравния министър Стойчо Кацаров за въвеждането на задължителен „зелен сертификат“, смята адвокатът по медицинско право Христина Николова. 

"Според мен е добър и разумен вариант във връзка със затягането на мерките и зеления сертификат да се направи една съвместна дискусия с Министерство на труда и социалната политика и синдикалните организации, за хората, които не са ваксинирани или са го преболедували при първата вълна или безсимптомно. Тези хора не могат утре да отидат на работа, как този проблем ще бъде решен?", коментира тя пред БНР. 

"Тези въпроси в трудовото ни законодателство не са решени - този човек какъв ще се води - самоотлъчил се или нещо друго - трябва да се намеси социалният министър. Ако хората искат да отидат на работа, но не могат - потърсих информация от сайта на МТСП и видях, че няма инструкция как да се реши този въпрос. Трябва да се мисли какво да се предприеме", заяви Николова. 

Тя посочи също, че новата заповед на министъра на здравеопазването може би ще доведе до по-голям процент на желаещи да се ваксинират, но същевременно много хора ще решат да останат дистанционно на работа до зимата, за да се избутат още няколко месеца. 

"Много хора ще подават и жалби, защото хората ще бъдат ощетени, например, ако имаш билет за театър от месеци, не можеш сега да отидеш, ти търпиш и имуществени щети", каза още тя.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (7)

Има ли още

Има ли още

20.10.2021 | 15:00

някой, който да не е разбрал, че всичко вече е друго и никога няма да бъде, каквото беше. Въпрос на време е да се ваксинират всичко, колкото и да драскат по форумите - почва се със сертификат, после уволнения, глоби и ако не искаш, обществото те отхвърля. Критичната маса ваксинирани като стане 70%, малцинството се изолира и маргинализира.

Отговори
7 11
Продължението?

Продължението?

20.10.2021 | 15:57

Завърши преждевременно. След като се маргинализира, какво става ? Свидетели сме на геноцид в действие..

Отговори
13 3
Мечтай

Мечтай

20.10.2021 | 16:35

Си . Това в България няма как да стане . Никой не може да накара мангалите да се ваксинират . Ще станат бунтове .България не е Европа . Тук не сме говеда .

Отговори
13 4
Има разбира се

Има разбира се

20.10.2021 | 16:42

Така е, така е било и така ще бъде(не конкретно с ваксината - тя е просто частен случай) през цялата история на човечеството. Колкото по-бързо го разберат конспираторите и професорите по микробиология(които явно в България са около 80% от населението), толкова по-бързо ще се успокоят и даже доброволно ще идат да ги боднат.

Отговори
5 7
Гнусна пропаганда зс пореден път

Гнусна пропаганда зс пореден път

20.10.2021 | 13:46

Ама толкова да изопачават нещата Магарица, че чак се престарават с лъжите. Не не не не никой не може да те уволни, дори предателят Кацаров го каза

Отговори
10 2
Отивай

Отивай

20.10.2021 | 13:03

за ваксина, защото ако не от утре, то от другия месец задължително ще бъдеш уволнен!

Отговори
7 20
Мюмюн от Столипиново

Мюмюн от Столипиново

20.10.2021 | 13:12

Ела, за пета ваксина при мен, кожения е и сиренясъл!

Отговори
11 5

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво правителство ще управлява България след изборите на 14 ноември?