Следвайте ни

Няма шега: 1300 хайки за маски в рейса за 20 дни

viber icon

Екипи на Областната дирекция на МВР, Общинска полиция, Общинска охрана и Пловдивски общински инспекторат започват съвместни засилени проверки за спазване на мерките срещу разпространението на COVID-19. Решението за това бе взето по време на онлайн заседание на Общинския кризисен щаб вчера.

Патрулите на Общинска охрана ще контролират зоните на главната улица, пешеходния мост на река Марица, квартал "Капана“, Стария град и автобусите на градския транспорт.

"За последните 20 дни в обществения транспорт сме проверили 1306 превозни средства, като са съставени 71 предупредителни протокола“, посочи Костадин Костов, началник-сектор "Общинска полиция“.

Отделно шест екипа от служители на полицията, ПОИ и Общинска охрана ще правят допълнителни проверки във всеки един от районите на Пловдив, като ще следят за изпълнение на мерките в магазините, заведенията, обществените сгради - за дистанция, за да няма струпване на много хора на едно място и за носене на предпазни маски на лицето. Ще се съблюдава и дали се осигурява необходимото разстояние между масите в заведенията за хранене и изпълнение на решението за работно време до 23.30 часа. 

"При явно неспазване на мерките ще наложим сериозни наказания“, обясни заместник-кметът Йордан Ставрев. По думите му, проверките ще се извършват по различно време, включително и през почивните дни. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?