Следвайте ни

Няма да оставим населението без тоалетната хартия, твърдят от завода в Белово

viber icon

Тоалетната хартия се оказа един от най-купуваните артикули в търговските вериги, покрай ултрашопингът, който населението заформи в последните два дни. 

Това бе прекият повод да се обърнем за коментар към финансовият директор на Завода за хартия в Белово, произвеждащ салфетки, носни кърпички и тоалетна хартия с марката „Белана”. 

Според Радослав Пашов няма елемент на случайност в това, че хората грабят цели стекове от санитарните продукти с бранда на беловския завод. 

„Няма да открия топлата вода, ако кажа, че тоалетната хартия е стока от първа необходимост, редом до хранителните такива. 

Ние зареждаме с наши продукти всички големи търговски вериги в България, без изключение и поне до момента задоволяваме на 100 %-та техните поръчки”, коментира Пашов.

Той допълни, че чак в края на другата седмица ще бъде наясно с  колко точно пункта е прираста в продажбите на тоалетна хартия за последните няколко дни.

„Ние работехме и продължаваме да работим на трисменен режим. Чисто производствено мощностите са натоварени в момента на фул макс. На стендбай стой и една резервна инсталация, която можем да пуснем при необходимост. 

Към момента имаме достатъчно заваксани количества от всички артикули, така че да поемем завишеното търсене. Очакванията ни са този бум в търсенето на въпросните санитарни стоки да продължи още седмица, до две, когато ще се достигне своеобразен пик в продажбите. След това в рамките на още най-много 10-15 дни търсенето би трябвало да се върне в обичайните контури, тъй като обратното просто би било в противовес на Закона за пределната полезност”, заяви с усмивка финансовият директор на „Белана”.  

Той разкри, че покрай пандемията с “COVID-19” завода в Белово поддържа безпроблемно нивата си на износа за други държави.

„В структурно отношение на общата произведена продукция ние имаме между 50 и 70 %-та износ, като тук обаче говорим за полуфабрикати, а не за номиналните продукти, които реализираме на вътрешния пазар”, призна финансистът на най-старата хартиена фабрика в България.

"Зaвoд зa xapтия Бeлoвo" АД имa 120-гoдишнa иcтopия. Πpeдпpиятиeтo ce e yтвъpдилo ĸaтo eдин oт нaй-нaдeжднитe бългapcĸи пpoизвoдитeли нa xapтия в Бългapия и пaзapeн лидep в индycтpиaлнитe и дoмaĸинcĸи издeлия oт тишy. Ocнoвнaтa мapĸa нa ĸoмпaниятa - Бeлaнa e пpeдпoчитaнa и ce пoлзвa c дoвepиeтo нa няĸoлĸo пoĸoлeния бългapcĸи пoтpeбитeли c пълнaтa cи гaмa пpoдyĸти във вcичĸи ĸaтeгopии - ĸyxнeнcĸи poлĸи, тoaлeтни xapтии, нocни ĸъpпи, ĸъpпи зa лицe и caлфeтĸи.

 

 

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (11)

Георги

Георги

31.03.2020 | 01:36

А бе , като мине заразата пак ли трябва да си бършем гъзовете....до КОГА така ?

Отговори
0 0
Миро

Миро

26.03.2020 | 11:13

Измийте си гъзовете че иначе миришите с бърсане няма да стане оставете това не хигиени навици иначе устата ви е голяма и много знаете а елементарна Хигиена нямате

Отговори
4 3
по-здравословно

по-здравословно

25.03.2020 | 18:06

е да се използва вода !

Отговори
4 0
Istina

Istina

23.03.2020 | 09:19

По ТЖ при Sтойка(jiва е) бригадирката, шивачките ползвали парцали и всички се заразили Женки и след това с шишето и водата продължили. Хартия бол в нашият град, ползваме ибрик пълен с вода хехе Higienichno e, povyarvayte mi i probvayte hehe

Отговори
0 5
До мършите

До мършите

19.03.2020 | 02:51

Идете до дърводелеца, ще получите шкурка, съвета си го остави за тебе... сланините и допълнителния орган не забравяйте..!

Отговори
3 2
Един съвет

Един съвет

19.03.2020 | 01:49

Като свърши тоалетната хартия,използвайте ШКУРКА ! Ще ВИ бъде по-ефикасна. Надрискахте се от страх заради КВ !?

Отговори
6 6
От  ДК със 7клас

От ДК със 7клас

19.03.2020 | 11:29

Кой иска нещу, камо ли съвет..?

Отговори
2 1
Злата помака парцала!

Злата помака парцала!

18.03.2020 | 09:47

ТХ не ползва, парцали,..!

Отговори
2 1
Пепо

Пепо

14.03.2020 | 20:23

Не трябва ли в такъв момент на изпитание от новата чума на 21 век да не се говори със самодоволство как се е натоварило производсвото на фул макс.Мисля че би трябвало да прочетат кой е Кудоглу/шапка му свалям и вечна му памет/ и вместо да гонят печелбарство да почнат да даряват продуктите от първа необходимост.Нека не забравят че никой не живее повече от 120години.Но те ще останат в нищото родили се и умрели а КУДОГЛУ ще бъде вечен.

Отговори
17 3
Ветеран

Ветеран

14.03.2020 | 18:14

Това звучи като лозунг от соца. Нито един българин с неизбърсан дирник! Преоткриването на ибрика обаче, не е изключено.

Отговори
14 6
намръщенЪ

намръщенЪ

17.03.2020 | 22:44

Абсолютно точна характеристика! И това "населението" подсилва твърдението Ви. Ако бе "хората" или "потребителите" - как да е, но "населението" препраща към някаква безлична маса.

Отговори
3 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?