Следвайте ни

Ново огнище на COVID-19 в Стражица! 7 случая в предприятие в града

viber icon

7 работници и служители са с положителни проби за коронавирус, 3-ма от които са хоспитализирани, а 4-ма са под карантина и домашно лечение. Огнището на COVID-19 е локализирано в производствено предприятие в Стражица,  съобщиха от РЗИ  - Велико Търново.

Предприети са необходимите противоепидемични мерки за ограничаване на огнището, но предприятието не е затворено.

Епидемиологичните проучвания на случаите продължават.

 Във връзка с потвърдените два случая на COVID-19 в ПЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“ – Велико Търново под задължителна карантина за 14 дни са поставени общо 65 ученика от училището. Учители, осъществили незащитени контакти със заразените ученици (на разстояние по-малко от 2 метра и за повече от 15 минути или без носене на защитна маска за лице) не са установени, поради което няма поставени под карантина учители, уточняват здравните власти.

През последното денонощие, на територията на област Велико Търново са регистрирани 9 нови лабораторно потвърдени случаи на COVID-19, пет от които имат епидемична връзка с други случаи на територията на областта; останалите четири случаи нямат връзка с други случаи.

360 станаха откритите инфектирани с коронавирус в региона от началото на апндемията. От активните случаи 24 са хоспитализирани в здравните отделения, а 21 са на домашно лечение.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?