Следвайте ни

Нови ограничения в Европа заради втората вълна на COVID-19

viber icon

Нови ограничения заради втората вълна на COVID-19 въвеждат все повече страни в Европа.

Великобритания, например, наложи двуседмична карантина за пристигащите от Испания. Норвегия наложи също такава мярка, а Франция издаде предупреждение за пътуващите от и до Испания. Мярката ще нанесе тежък удар на страната, която се опитва да спаси туристическия си сезон на фона на катастрофалните последици от карантината.

Британците са най-голямата национална група в Испания и допринасят много за туризма. Решението на Лондон се определя като внезапен обрат след предприетото през последните месеци отваряне на европейските страни.

„Това наистина е лошо, още повече, че ни дойде просто изведнъж. Нямахме много време да се подготвим и сега всички се паникьосват. Това разваля плановете на всички. Аз въобще не съм съгласна”, каза Емили Харисън - британска туристка в Испания, предава нова тв.

„Доста сме разочаровани, защото всъщност се чувстваме по-безопасно в Испания, отколкото във Великобритания. Преди да тръгнем от Обединеното кралство, не беше задължително да се носят маски на много места, но тук почти всеки носи, така че всъщност тук се чувстваме по-безопасно”, коментира друга британска туристка в Испания - Каролайн Лансел.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?