Следвайте ни

Нови държави с много българи в „червения“ списък за влизане у нас

viber icon

От днес със заповед на министъра на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров се актуализира списъкът на държавите по цветови зони и на държавите, за които е налице информация за установена значителна негативна промяна в епидемичната ситуация.

В „червена зона“ вече попадат и Република Кипър, Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия, Кралство Испания, Фиджи и Емирство Кувейт. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството.

„От днес български гражданин или лице със статут на постоянно, дългосрочно или продължително пребиваване на територията на България, или член на неговото семейство, в т.ч. и деца, които пристигат в страната от държава в „червената зона“ и не представят на органите на граничния здравен контрол отрицателен резултат от проведено до 72 часа преди влизането в страната изследване по метода на полимеразна верижна реакция, считано от датата на пробонабиране, се поставят под карантина за срок от 10 дни в дома или в друго място за настаняване, в което лицето е посочило, че ще пребивава, с предписание, издадено от директора на съответната регионална здравна инспекция или оправомощен от него заместник-директор“, посочват в съобщение от ресорното министерство.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Стоян

Стоян

19.07.2021 | 13:10

Няма никакво значение ваксинацията. Всичко е абсолютна измама. Израел са ваксинирали почти цялото население,но отново имат болни и върнаха мерките. Само м алоумници може да вярват,че ваксини,които не са минали всички етапи на проучване ще помогнат. Вяксинираните боледуват и са заразоносители.

Отговори
5 2
Интересно

Интересно

19.07.2021 | 10:04

Всички тези държавици са с много висок % ваксинация - поне 60%.

Отговори
7 1
Аха супер

Аха супер

19.07.2021 | 09:23

Евала че розавите ги резнаха да си седят там на ония мизерен остров . Ама ся пишете за тия тестове по точно ся ПСР или антигенен чисто и точно не с тия полимерни щуротий ас от де да знам ко е тва …

Отговори
9 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?