Следвайте ни

Нова заповед: Задължителен PCR за пристигащите у нас от 3 държави от 8 юли

viber icon

Задължителен PCR тест с отрицателен резултат за пристигащите у нас от Испания, Кипър и Русия, въвежда здравното министерство. Новата заповед на здравният министър д-р Стойчо Кацаров влиза в сила от 8 юли.

Резултати от антигенни тестове няма да се признават, а PCR тестът е задължителен и за хората, притежаващи сертификат за завършена ваксинация.

Причина за въвеждането на по-рестриктивната мярка е нарастващия брой на заразените с коронавирус в тези страни, породено от разпространението на делта-варианта. 

"При налична информация за констатирана значителна негативна промяна в епидемичната ситуация в дадена държава от зелена или оранжева зона, на пристигащите от нея в Република България лица могат да бъдат прилагани специфични противоепидемични мерки", разпорежда министър Кацаров, с което се позволява въвеждането на допълнителни мерки, извън вече приетите.

По този начин статутът на Русия, Кипър и Испания все още не се променя, т.е. те все още не попадат в червената зона, пристигащите от която не се допускат в страната.
При липсващ документ за PCR тест, пристигащите у нас вероятно ще подлежат на 10-дневна карантина.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

не е делта

не е делта

06.07.2021 | 06:45

циганския вариант е наименованието

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?