Нова заплаха в Пловдив: Болни се шляят навън, отказват карантина и тестове

Поредната игра на котка и мишка в Пловдив и региона придобива грозни форми. Хора, които имат всички симптоми на заразени с коронавирус, отказват да се изолират и не си правят тестове. Те не могат да си представят как ще стоят затворени вкъщи и няма да могат да излизат. Продължават ежедневието си и осъществяват редица контакти, осъзнавайки какво могат да причинят, но запазвайки собствения си комфорт, алармираха медици. 

Контрол над такива вероятни носители на вируса няма и няма как да има, пък и подобна постъпка е трудно доказуема.

По данни на „Марица“ случаите на подобна безотговорност са десетки и се множат с всеки изминал ден. Простата истина е, че няма как всеки по улицата да бъде залавян и насила тестван за наличие на Ковид-19. Може би такъв човек няма да бъде допуснат на публични места, където се мери температурата, но е достатъчна комуникацията със собственото му обкръжение и с това в магазините и аптеките например.

Към „Марица“ се обърна 43-годишен пловдивчанин, който пожела да остане анонимен, но сподели, че има симптоми на коронавирус, но нямал намерение нито да си прави тест, нито да бъде "затворник". Той изрази негодуванието си от всички мерки срещу коронавируса, в това число "зелените коридори", карантините и обстановката в болниците. Сподели, че не контактува с много хора, но със сигурност не иска да нарушава начина си на живот. "На крака съм, не съм толкова зле. Не мога да спра да работя, освен това нямам излишна дори стотинка, за да плащам за тест. Всичко е безумно", смята той. И не е единствен.  

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
20 коментара
Ана

Ана

19.11.2020 | 08:16

Има и други болести, освен Ковид! Пълно е с респираторни вируси, вече има грип. Не всеки с тези симптоми има ковид. Миналата, както и всяка година ноември е било пълно с болни.

Отговори
1 1
wad

wad

19.11.2020 | 05:42

Google непрекъснато плаща от $ 27485 до $ 29658, за да направи снимка в мрежата от вкъщи. Присъединих се към това действие преди 2 месеца и спечелих $ 31547 през първия месец от това действие. Мога да кажа, че животът ми се подобри напълно! Погледнете го какво правя===>>>www.Selfmax5.com

Отговори
1 1
Дончо от с.Бъдеще

Дончо от с.Бъдеще

18.11.2020 | 20:52

И аз така бях, няма ко да крия ! Ама ми мина .. ся де да знам дали е бил контра вируса ? Ама хора аз сметки имам , кредит , колата ремонт иска ... и ако спра да работя за 2 седмици ко прайм ? А каже де ся ? Много ви е лесно на Вас ама много !

Отговори
4 8
Живко

Живко

18.11.2020 | 23:14

Ти си бок.лук.

Отговори
5 6
4000

4000

19.11.2020 | 00:22

Ето от такива като теб заразата стигна до тук, но по-лошото още предстои. Дано по-скоро измислят ваксина и се спре това чудо, че след месец може смъртните случаи да станат 5 цифри.

Отговори
1 6
Усмивки от старите ленти и бизнес

Усмивки от старите ленти и бизнес

18.11.2020 | 20:00

Гледах наскоро един стар филм с Чарли Чаплин Лапето му вървеше напред и чупеше джамове Той отзад пък ходеше и се рекламираше като майстор джамджия Та ма осени една идея за бизнес за тези ковид времена Събрах челядта дадох им по една торба ковидче и те почнаха чесно и почтено да бачкат като дилъри на ковид Тук пръснат малко там пръснат повечко Колкото толкова Аз през туй време ни спъ Свързах се с извесни фармацевтични компаний пройзвеждащи от дезифинктанти апчета тестове и тестиси та до памперси за паникьори Е на замогнахме Видехме се с пари Дечурлигата ги питам Ко искате Санта Клаус да ви донесе Они викат Отец Санта Клаус да ни донесе Ковид материал най нов модел Ковид 20 Съгласни са и на модел 21 ама аз и казвам да не бързат много Модел 21 още е на конвейра Догодина декември ша излезе На всеки му печелив бизнес пожелавам И гледайте старите филми Все няква бизнес идея жа ви скочи в празните тикви

Отговори
4 3
Тиква

Тиква

18.11.2020 | 19:47

На Българина трябва да му умре някой близък, за да разбере какво се случва.

Отговори
7 5
д-р Ковидов

д-р Ковидов

18.11.2020 | 18:13

Асоциални и безотговарни типове! На 40+ да нямаш възможност да си позволиш да останеш две-три седмици в къщи? Или си пълен измекяр, или голям тарикат. Интересно ми е този същият каква кола кара, ходил ли е на почивка тази година и къде? Но вирусът има доста висока смъртност и не подбира, така че накрая, ако изходът е фатален, къде ще излезе тънката сметка. Наистина много са тези, които не се изследват и със сигурност има смъртни случаи, породени от този дребнав начин на живот и мислене. За съжаление!

Отговори
24 6
За съжаление

За съжаление

18.11.2020 | 19:31

сте свикнали от нас само да искате. Има си начини да се контролира епидемия, а вие не прилагате никой от тях докрай. Затова и ефектът е все нулев.

Отговори
5 4
Много назад отзад

Много назад отзад

18.11.2020 | 18:12

Ами дибилчета Там е работата че работя в БЯЛА държава и никой не ми е посегнал.да ми скъсва задните части Ама по коментарийте ви разбирам как са вашите задни части и ко правят с вас еврейте Как ви манипулират и после отзад Защото тук се работи А не като вас задните части на меко и само за тях да мислите То и мислите ви излизат от там и на ония който ги слушкате От задни части ко да излезне Г.......на .

Отговори
5 17
И аз

И аз

18.11.2020 | 17:47

така ще направя ако имам симптоми. Когат тестовете станат безплатни ще се изследвам. Виж ги тарикатите! Епидемия ще контролират, ама с нашите пари.

Отговори
13 10
Г.ад

Г.ад

18.11.2020 | 17:46

Тоя,дето има деца за гледане.... Ако си в друга държава,ще ти скъсат г.ъза,ясно ли ти е м.ухъл! Жалко за децата ти,че си имат е.бати и и.зрода за родител!

Отговори
15 6
Б.аси

Б.аси

18.11.2020 | 17:42

К.ретена с морала! Като пукнеш, кой ще се грижи за децата ти бе? И защо заради амеба като теб,ще страдат други? Мри,че да има спокойствие!

Отговори
13 5

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?