Невероятно: Коронавирусът не лови пушачите

Невероятно, но факт – тютюнът може да се окаже полезен! За пушачите рискът да се заразят с коронавирус е 20 пъти по-малък, отколкото при непушачите.

До този извод са стигнали учените изучаващи периода на разпространение на заболяването, пише руският сайт vazhno.ru, цитирайки "Федерал прес".

По данни на китайските власти, в една от болниците в Ухан от 140 заразени с вируса само двама се оказали пушачи, което е 1,4% от цялата група.

Наблюденията продължават и върху други групи, но предварителните изводи са, че пушачите рискуват 20 пъти по-малко да се заразят от коронавирус. Разбира се това не е повод хората да посегнат веднага към цигарите, защото тютюнопушенето нанася много други увреждания на организма.

В същото време експертите отбелязват, че в рисковата зона на най-податливите на заразата са хората страдащи от хипертония и диабет, пише chernomore.bg.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
4 коментара
Добрин

Добрин

02.04.2020 | 10:19

Вирусът търси белия дроб и при пушачите се обърква,,

Отговори
0 0
Възможно е

Възможно е

22.03.2020 | 18:30

Възможно е до някъде.може би чрез пушене се създава бариера и вируса неможе да стигне до белия дроб.Зависи кой как го е разработил този вирус и можеби нещото такова да го убива а не супер лекарства.Аз пуша ,но немисля че ще ме спасят цигарите от вируса.Яжте много плодове,джинджифил,повечко риба и общо взето здравословна храна.Имаите вяра.Ще го преживеем.

Отговори
3 1
Ани

Ани

17.03.2020 | 17:22

Как не ви е срам да разпространявате толкова опасно грешна информация! Пушачите имат увредени бели дробове, които са в пъти по-предразположени към инфекция! Тялото се бори с щетите, които цигарите причинават ежеминутно, следователно то има много по-малко ресурси и енергия да се пребори с допълнителни усложнения! Възползвате се от слабостите на хората, за да им промивате мозъка с тези боклуци, които наричате "новини"! Отвратително!

Отговори
9 1
Батко

Батко

14.03.2020 | 14:46

Марица, за тия фалшиви новини заслужавате да Ви разстрелят публично!

Отговори
15 2

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?