Следвайте ни

Неочаквано! Гърция пак въведе карантина за влизащи от България

viber icon

7-дневна карантина от 1 до 15 юни за всички влизащи в Гърция и без тест за COVID 19. Това гласи новата заповед на гръцкото правителство, изпратена до всички КГПП на страната.

От 00.00 ч. на 1-ви юни до 9.30 ч. гръцките гранични власти пропускаха свободно само срещу лична карта и без карантина всички влизащи на територията на страната, поради липса на заповед.

"Карантината за влизане на територията на Гърция беше до 31 май. Към момента нямаме нова заповед и пропускаме от 00.00 ч. на 1 юни свободно всички пътуващи, само срещу лична карта, без назначаване на карантина", съобщиха от ГКПП Промахона малко по-рано.

Припомняме, че Гърция стартира туристическия си сезон официално от 15 юни, а днес отварят сезонните хотели.

Собствениците на имоти и ресторанти по гръцкия бряг също трябва да знаят, че ще бъдат поставени под карантина, ако сега влязат в Гърция. Това изискване обаче противоречи на първоначално обявеният план, според който от 1 юни в Гърция свободно трябваше да пътуват бизнес и медицински лица.

Възможно е, тези правила да претърпят промяна , тъй като решението за падане на карантината при престой в част от страните от региона, сред които и Гърция трябваше да влезе в сила от 1 юни. Затова и България свали карантината от днес за всички влизащи от Гърция.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?