Пробив! Разкриха как се заразяваме с COVID-19

Коронавирусът не оцелява във въздуха, което означава, че не може да се вдишва и предаването му е само чрез директен контакт

Центърът по вирусология в Бон, който оперира в рамките на местната клиника, обяви на обществеността първите резултати от изследванията за новия коронавирус, за да могат хората по-добре да оценят ситуацията, предава скопският телевизионен "Канал 5".

Проучване, проведено от лекари в центъра, установи, че коронавирусът не оцелява във въздуха, което означава, че не може да се вдишва, не остава върху плодове, зеленчуци, хляб и основният път на предаване е чрез въздушни капки.

Това може да се случи чрез директен контакт с човек и често чрез контакт с ръце, ако след това контакта на заразеното лице си пипа носа или лицето. 

На повърхности като пластмаса и метал, COVID-19 остава най-много три часа, защото изсъхва, докато във вода оцелява по-дълго. Смята се, че коронавирусът се задържа дълго време на тоалетна чиния, мивка, в кухнята или на всички мокри повърхности, защото влагата удължава живота му.

Това, което гражданите трябва да знаят, е, че той остава върху дрехите, но не са регистрирани случаи на инфектиране през дрехи и експертите от Бон дори изключват тази възможност.

Единственият доказан начин на предаване е директният контакт със заразения човек. Носенето на маски и ръкавици е индивидуален въпрос, но в същото време не е необходимо, ако поддържате достатъчно разстояние и редовно миете ръцете си след контакти.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
5 коментара
Пловдивския

Пловдивския

01.04.2020 | 18:28

Браво на Марица.

Отговори
0 1
Пловдивския

Пловдивския

01.04.2020 | 18:27

Браво на Марица.

Отговори
0 0
шъ ама нъ

шъ ама нъ

01.04.2020 | 13:53

Добре че е Екип Марица та да разберем как се предава вируса.Вервайте ми

Отговори
9 1
А така, контингента

А така, контингента

01.04.2020 | 13:49

Проверени, как...!?

Отговори
5 1
alex

alex

01.04.2020 | 13:35

Скопският телевизионен "Канал 5". е толкова надежен източник на информация колкото и вие. Поставете в публикацията един линк към съобщението на Центърът по вирусология в Бон. Това е раздела заcovid-19 на техния сайт: https://www.ukbnewsroom.de/category/covid-19-coronavirus/ подобна публикация няма.....няма и как да има

Отговори
17 3

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?