1553

Не пийте имуностимулатори след заразяване с COVID-19

Приемането на имуномодулиращи лекарства след поставяне на диагноза коронавирус може да има отрицателни последици, казва имунологът Мария Полнер пред вестник "Известия".

"Неконтролируемата реакция на имунната система може да започне да „вижда врага" в клетките на собственото си тяло и да предизвика цитокинова буря, която значително влошава протичането на коронавирусната инфекция, което води до фатални последици", обяснява лекарят.

Според специалиста, след като инфекцията навлезе в организма, самото тяло активира защитен механизъм, в резултат на което пациентът има температура, запушен нос, болки в гърлото и кашлица.

Лекарят препоръчва почивка, пиене на повече течности и прием на лекарства при поява на симптоми. Ако имате треска повече от пет дни и имате болки в гърдите, трябва да се обадите на бърза помощ.

Най-ефективната защита срещу коронавируса остава ваксината. Лекарите напомнят, че повечето пациенти с COVID-19, които постъпват в болници, не са ваксинирани.

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Ггг

Ггг

28.01.2022 | 16:42

От ден на ден все по-малоумни статии излизат! Ми да, няма да пиете имуностимулатори, а антибиотици, много и най-различни! Просто вече не мога да повярвам как може да се дава възможност за такива мнения!

Отговори
1 0
Точно така

Точно така

28.01.2022 | 08:46

Тъпчете се с кортикостероиди и антибиотици.

Отговори
1 0

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?