1553
Следвайте ни

Не е истина: Два хипопотама в зоопарк се заразиха с коронавирус

viber icon

При два хипопотама в зоопарха в Антверпен е открит коронавирус, съобщи вестник „Het Nieuwsblad“.

Миналата година всички бозайници в зоопарка в Антверпен бяха изследвани за коронавирус и в зоопарка не беше открит COVID-19. Сега се появи първи случай, по-специално при хипопотамите ", каза ветеринарният лекар Франсис. У двете животни – Иман и Хермиен, се появила хрема и резултатите от изследвания секрет показали наличието на инфекция.

"Резултатът беше отрицателен, но предвид настоящите събития предприех допълнителна стъпка, за да изследвам пробите и за COVID-19, като получих този резултат. Доколкото ми е известно, това е първият случай с този вид. В световен мащаб този вирус е регистриран предимно при човекоподобни маймуни и котки", допълни той.

Според управата на зоологическата градина помещението на хипопотамите е била незабавно затворено за посетители, а гледачите са изследвани и са дали отрицателни резултати. Мерките за сигурност също са затегнати.

Освен че носят предпазни маски и дезинфекцират обувките си, служителите вече носят и предпазни очила при контакт с животните, избягват контакт с други гледачи и животни и всеки ден си правят бърз тест. Докато хипопотамите не получат отрицателен тест, сградата ще остане затворена за посетители.

Според ветеринарите, Имани и Хермиен вече се чувстват добре. Причината за инфекцията не е ясна: никой от гледачите напоследък не е проявил симптоми на COVID-19 и сега е невъзможно да се определи дали в някакъв момент не са предали вируса безсимптомно.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Кукумицин

Кукумицин

04.12.2021 | 22:17

КУКУ да ходи да им изсмуче вироса от членовете

Отговори
2 0
Okey

Okey

04.12.2021 | 22:16

Ти да видиш! Да им направят щаб се хопопотамите и всяка сутрин да им бият факсини, и ако нещо да ги пращат в съединение, ще ги опрайм набързо, колегите искат на хипипитам прасетата ни писнаха

Отговори
2 0
Да бе Защо

Да бе Защо

04.12.2021 | 21:31

Ааааааа Чякайте малко Пак забравихте за прочутите Китайски прилепи и норките Скочихте направо на едър рогат добитък И ако не е тайна кой от двата хихихи Потама е нулевия Ковидидиотносител С кой е имал контакт Що не е бил под карантина Що не е носил маска и не е пазил дистанция И едни други въпроси изникват в случая Ама затуй друг път Ще ги зададем малко преди да ви окачем на насапунисаното въже или преди да ви пъхнем в камерката Защо го правите бе уроди чифутски

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?