Следвайте ни

Най-голямата компания за производство на спирт ни спасява от кризата с дезинфектантите

VP Brands International мина на денонощен режим, за да задоволи нуждите на страната

viber icon

Кризата с дезинфектанти, до която се стигна през последните дни у нас заради разпространението на COVID-19, ще бъде овладяна. Хората могат да бъдат спокойни, тъй като най-голямата фабрика за производство на спирт в страната мина на денонощен режим, за да задоволи нуждите на българския пазар. 

По повод осигуряването на спирт за производство на дезинфектанти от „ВП Брандс Интернешънъл“ АД излязоха с официално становище, което гласи:

„Във връзка с предприетите мерки за овладяване на епидемията от COVID-19 и драстичното увеличение в търсенето на дезинфектанти, „ВП Брандс Интернешънъл“ АД заявява, че притежаваната от компанията фабрика за производство на спирт от земеделски произход  „Essentica” работи на пълен капацитет и в денонощен режим на работа. 

„Essentica” е най-голямата в страната високотехнологична модерна фабрика за етанол и суровини, получени при производството му. Произведеният спирт е с алкохолно съдържание минимум 96% и отговаря на европейските стандарти за качество.

С цел да задоволи в максимална степен нуждата от тази суровина, компанията доставя приоритетно продуктите си на български предприятия, специализирани в производството на медицински спирт и на дезинфектиращи средства, както и на общини и други публични администрации. Тези доставки се осъществяват за сметка на силно намалени експортни продажби към чуждестранни клиенти.  

За да гарантираме непрекъснатост на производствения процес, подхождаме партньорски към българските селскостопански производители и плащаме авансово тяхната земеделска продукция, необходима за производството на етанол.  

В ситуация, в която голяма част от фирмите са принудени да свиват дейността си и да съкращават персонал, ние успяваме да задържим нашите работници и да ги мотивираме да дадат всичко от себе си, за да помогнем за преодоляване на кризата.

Като националноотговорна компания „ВП Брандс Интернешънъл“ ще продължи да изпълнява своя ангажимент към българските граждани и организации с цел овладяване на пандемията от COVID 19." 

Коментари (4)

Edna

Edna

26.03.2020 | 17:12

Те така или иначе работят денонощно.

Отговори
3 0
нека има и положителни добавки

нека има и положителни добавки

26.03.2020 | 14:47

Сега е момента българина да си подобри, а при някои да въведе за първи път , високи хигиенни нявици... че повечето си смърдят от години.

Отговори
17 1
Иво

Иво

26.03.2020 | 14:35

Добре бе, Пещерска няма ли дарение да направи нещо?! Да отклони 1-2 цистерни суровина, какво толкова!?

Отговори
15 3
ЯЯяя

ЯЯяя

27.03.2020 | 02:24

Ми как! И те работят за благото. Само че е за ветрешна дезинфекция...

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?