Следвайте ни

Най-голямата грешка на преболедувалите COVID-19

viber icon

Полезна информация във връзка с преболедувалите Covid-19 бе съобщена от Руският имунолог Иля Кукин в интервю за „Вечерняя Москва“. Той призова хората да не бързат да се връщат към интензивните спортни тренировки, след като са се възстановили от вируса.

Според него една от най-големите грешки е стремежът да си върнат физическите и тренировъчни показатели, които са имали преди заболяването. В резултат на това много любители на спорта претоварват телата си и това може да доведе до тежки състояния и да причини хронични заболявания.

"Това е изключително опасно и неприемливо. След вируса вашият имунитет все още е слаб, тялото ви все още не е в състояние да приеме такива натоварвания“, обясни Иля Кукин. „Да, много след заболяване искат отново да почувстват този спортен тласък и, разбира се, започват да правят всички усилия да покажат същите резултати. които са имали преди инфекцията. Това е една от най-дълбоките грешки", каза Кукин.

Имунологът поясни, че по време на болестта здравите клетки консумират повишено количество енергия, поради което при тежки физически натоварвания тялото може да няма достатъчно енергийни резерви.

"По време на възпалителната реакция се образуват специални вещества, които се опитват с всички възможни сили да изолират процеса. Това се проявява с оток на тъканите, например може да не забележите, но носът ви ще диша по-зле. Всичко това са просто предразполагащи фактори за следвирусни усложнения “, отбеляза лекарят.

Кукин посъветва преболедувалите да не натоварват прекомерно тялото веднага след инфекцията, а да достигнат пика на физическа активност постепенно, пише DarikNews.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Нали

Нали

27.01.2021 | 18:20

Не им искаме акъла на руснаците, да си прибирата скапаният Алиоша и да се спасяват! Чао

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай