Следвайте ни

Най-богатите в света се включиха в борбата с COVID-19

Китайският милиардер Джак Ма обяви днес, че безвъзмездно ще дари 1 мил. маски и 500 хил. теста на САЩ

viber icon

Милиардерът и собственик на популярния онлайн магазин Alibaba Джак Ма обяви, че благотворителната му фондация ще дари 500 милиона комплекта за тестване и 1 милион маски за лице на САЩ.

Ма се върна в Twitter този уикенд за пръв път след избухването на епидемията в страната, за да каже, че първата доставка на помощ за САЩ е на път. Преди това Ма обеща 14,5 милиона долара за разработването на ваксина срещу вируса.

Най-богатият човек в Китай следва обещанието да подпомогне света, който тепърва ще се бори с коронавируса. В съобщението му не се уточнява къде в САЩ са предназначени маските и тестовете. По-рано през март милиардерът дари още 2,15 милиона долара на Института по заразни болести „Питър Дохърти“ в Австралия, които разработват активно ваксина за щама.

Ма далеч не е единственият милиардер, който влага огромни средства в борбата с коронавируса. Бил и Мелинда Гейтс обещаха 100 милиона долара чрез благотворителната си фондация през февруари, а фондацията Гейтс финансира разпространение на комплекти за тестване у дома в щата Вашингтон.

Благотворителната организация, основана от изпълнителния директор на Facebook Марк Зукерберг и съпругата му Присила Чан, обяви, че е сформирала коронавирусна „работна група“ и финансира закупуването на нови диагностични апарати COVID-19 в Калифорния.

Станимир Кронев

Станимир Кронев

Репортер-редактор - екип "Бизнес"

Станимир Кронев е завършил журналистика в СУ и финанси в ПУ. Участва в създаването на редица културни и развлекателни събития в Пловдив. Публикува в американски издания.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай