Навалица в Централна поща: По-добре коронавирус от живот без пенсия

Напук на страха от коронавируса в Централна поща в Пловдив има истинско стълпотворение от пенсионери, видя репортер на "Марица". Възрастните хора се редят на дълги опашки пред гишетата, за да си приберат парите, които се раздават от  от 7-о до 20-о число на месеца. 7 март обаче се падна в събота и днес е първият работен ден, в който те могат да си вземат пенсиите.

Почти никой от чакащите не е с маска, макар темата за коронавируса да е най-често обсъждана. Най-предпазливите се загръщат с шалове. "Чух, че тоя китайски вирус мори най-много дъртаците с болести. Аз съм на 78 години и имам бая болежки, но ако не си взема парите днес, съм за никъде. Покрай женския празник и рождения ден на внука се охарчихме с бабата и сега сме под нулата", обясни Петър Драганов от "Тракия", който се оплака, че чака вече половин час.

"Доста хора край мен подсмърчат и кашлят, но без пенсия е по-страшно, отколкото да пипнеш заразата", добавя 72-годишната Пенка Качаманова.

Както и повечето набори, тя предпочита да си взима парите на гише, а не да й се превеждат по банкова сметка, защото не иска да й удържат такси, а и краката й още я държат и може да стигне до пощата.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?