Следвайте ни

Наш диджей "заложник" на карантината във Виена

viber icon

Петър Нонов или по-познат в диджей средите като DJ Joy Bulgaria, след участие в българската дискотека “PREMIUM CLUB VIENNA “ в австрийската столица, още през месец март, бе “заклещен” от извънредното положение. Пазарджиклията разказва за читателите на "Maрица" как протича живота във Виена по време на карантината.

“Повече от месец Виена е под карантина. По улиците не се срещат много хора, освен тези, които не отиват да пазаруват от близките до тях магазини, аптеки или просто да разходят домашният си любимец. Допустимото разстояние, за което е разрешено да се излиза от домовете без декларация, е не повече от 200 м. Градският транспорт е пуст. Градинките и парковете са празни. По магазините, аптеките, банките и други крайно работещи обекти се влиза с маска, ръкавици и се спазва дистанция от 2 метра един от друг.

Ако сме извън допустимите мерки се налагат глоби, като например: “без маска - 25€”; “група от 5 човека - 500€ на член от групичката”. От 13 Април започнаха отварянето на строителни магазини. От 4 Май отварят козметичните и фризьорските салони и се предвижда, че до 15 Май ще отворят и последните звена, като хотели , ресторанти , кафета и дискотеки и Виена ще се върне към нормалният живот.След като пандемията отмине, ще бъдат изплащани на части, обезщетения на предприятия и фирми засегнати от извънредното положение, като още не е решено за какъв период от време ще бъдат изплатени. заяви Нонов.

"Както в България, така и ние тук започнахме да правим партита с екипа на Premium Club Vienna, макар и онлайн, за да повдигнем духа на нашите сънародници тук във Виена и в цяла Австрия", добави  диджеят.
 
 
 

Иван Кирев

Иван Кирев

Репортер - екип „Шоу“

Иван Кирев е завършил Професионалната гимназия по машиностроене в Пловдив. Работил е в plovdiv24.com, plovdivlive.com, podtepeto.com. От май 2017 г. е репортер в отдел "Култура и шоу" на в. „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?