Следвайте ни

Над 1 милион заразени с COVID-19 в Нидерландия

viber icon

В Нидерландия броят на коронавирусните инфекции надхвърли един милион, съобщи Националният институт по здравеопазване и околна среда.

През последните 24 часа в страната са регистрирани 4 130 нови случая. Това означава, че общо в държава с население от 17 милиона души, за по-малко от година, над 1 милион души са диагностицирани с инфекция .

Първата инфекция с коронавирус в Нидерландия е открита на 27 февруари 2020 г. През това време са починали над 14 хиляди души.

Със сегашните мерки правителството се опитва да спре разпространението на вируса, обобщава "Дойче веле". И в Нидерландия особено се тревожат от новите мутации на коронавируса. Локдаунът в страната беше наложен в средата на декември.

Училищата, магазините и ресторантите са затворени, а хората могат да се срещат само с един човек извън собственото им домакинство.

В момента гражданите нямат право да напускат домовете си между 21 часа вечерта и 4:30 сутринта. Ограничението на първо време е в сила до 9 февруари, а нарушителите ще бъдат наказвани с глоба от 95 евро.

Изключения са допустими за хора, които са навън по работа, които се грижат за нуджаещи се и за хора на път. Разрешено е още да се извеждат домашни кучета.

Строгите мерки предизвикаха все пак вълнения.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай