Следвайте ни

Над 1,2 млрд. лв. отишли за справяне с последиците от COVID-19

viber icon

Над 1,2 млрд. лв. отишли за справяне с последиците от COVID-19. Те са били насочени за заетост и социално включване. Това заяви социалният министър Деница Сачева при откриване на заседание на Комитета за наблюдение на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, на което бяха обсъдени напредъка и изменението на програмата. По думите й с инвестираните средства са запазени 250 000 работни места. 

Подкрепата ще продължи и през 2021 година, като основният фокус ще бъде запазване на работни места и разкриването на нови, както и подготовка за дигиталния преход. Освен това социалните услуги ще бъдат адаптирани за ефективно предоставяне в условия на здравна криза.

„Паралелно пред нас стоят предизвикателствата за подготовката на новата Програма за развитие на човешките ресурси 2021-2027 и ефективно използване на възможностите на 4-ия стълб на Плана за възстановяване и устойчивост, Справедлива България“, каза министър Сачева. 

ОП РЧР е първата програма, която не само програмира допълнителния ресурс, предоставен по механизма REACT EU, но договори и вече изпълнява с национално предварително финансиране три сериозни операции.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?