Следвайте ни

На въпрос на "Марица": Доц. Кунчев разкри причината за третата вълна

viber icon

Една от причините за трета вълна е разпространението на британския вариант на вируса. Това стана ясно от отговора на главния държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев на въпрос на "Марица".

"Нямаме съмнение в това нещо. Процентите на неговото разпространение растат в цяла Европа. Не би трябвало обаче автоматично да приемате, че и ситуацията в България е такава. Да, той е тук, той започва да циркулира и вероятно ще се увеличава, но тези цифри, които получихте за 33 положителни, трябва да ги гледате от призмата на това, че тези проби, които ние изследваме са насочено събрани. Те са от хора, които са пристигнали от Великобритания или хора, които при изследването са дали липса на S-антигена , което е характерно за този вариант“, каза доц. Кунчев. И обясни, че изследванията продължават в центъра за заразни и паразитни болести.

"Ще се опитаме да ги разширим и в други центрове, за да имаме по-голяма информация. Расте процентът, но ние в Източна Европа сме все още на сравнително ниско ниво", каза доц. Кунчев. 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай