Следвайте ни

На Острова: Покриват 80% от заплатите на безработните

viber icon

Правителството на Великобритания ще покрие 80% от заплатите на британците, които не работят, заради мерките за борба с коронавируса, пише вестник London Evening Standard, цитиран от "Фокус". Това беше обявено от министъра на финансите Риши Сунак.

В своята дневна пресконференция Сунак заявява, че правителството ще изплаща до 2500 паунда на месец на засегнатите от вируса работници.

"Имам отговорността да се подсигуря, че защитаваме, доколкото е възможно, работните места и дохода на хората. Днес мога да обявя, че за първи път в историята ни правителството ще се включи и ще помогне за изплащането на заплатите на хората", каза той.

"Ще създадем програма за запазване на работните места. Всеки работодател в страната, голям или малък (бизнес), благотворителна или неправителствена организация ще има възможност да участва в програмата", допълни министърът.

"Работодателите ще могат да се свържат с HMRC (Her Majesty's Revenue and Customs - департамент, отделен от министерския съвет, отговарящ за изплащането на някои социални помощи, събирането на данъци и други дейности - бел. ред.), за да получи помощ по покриването на повечето от заплатите на хората, които не работят, но все още са част от компанията".

"Правителствените субсидии ще покриват 80% от заплатите на работниците, до 2500 паунда на месец - това е точно над средния доход", допълни Сунак.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Математика 3-4 клас

21.03.2020 | 15:59

Във Великобритания, ако взимаш 2000 паунда и ти покрият заплатата на 80% ще вземеш 1600 паунда. В България, ако взимаш 2000 лева и ти покрият заплатата на 80% ще вземеш 700 лева! Това е държавата на мафията със заплати, които са минимумите за бранша и другото под масата. Гешев спиш Гешев. То е ясно и че няма да се събудиш.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?