Следвайте ни

Георги Гергов дарява 300 000 лева за лабораторията в Пловдив ВИДЕО

viber icon

Бизнесменът Георги Гергов дарява на Община Пловдив 300 000 лева за лабораторията за коронавируса, която предстои да започне работа в УМБАЛ "Св. Георги". Това обяви кметът Здравко Димитров на заседанието на Общинския кризисен щаб. 

"В този момент всички трябва да сме адекватни и единни. От нас зависи дали ще имаме малки или големи щети", заяви Гергов, който се включи в излъчваното онлайн заседание.

Бизнесменът съобщи още, че за полева болница са отделени две палати в панаира.

Освен парите, той ще дари 1000 предпазни шлема за нуждите на Пловдив, както и още 10 000 на Националния кризисен щаб. 

 "При нужда се разбира кои са истинските българи", заяви кметът Димитров и благодари на бизнесмена. Същото е направил и премиерът Бойко Борисов след като е разбрал за жеста.

Финансистът на УМБАЛ "Св. Георги" Момчил Мавров обясни, че с дарението ще бъде оборудвана с всичко необходимо лабораторията, която предстои да започне работа до 10-12 дни.

Кметът Димитров обяви и други големи компании, които са направили дарения - "Бултекс" ООД - 4000 маски, "Керамик Груп" - 1000 маски, "Роза импекс" - 110 литра дезинфектант,  КЦМ- 40 000 лв.. "Нестле" ще помогне с пакетирани храни, а други фирми ще дарят дезинфектанти и белина.

Градоначалникът отново призова пловдивчани да бъдат отговорни и да не хитруват в опитите си да напуснат града без да имат сериозни основания. Той се възмути от безразборното изхвърляне на боклуци в Столипиново, където в рамките само на този месец два пъти са били извозени по 50 тона отпадъци.

„Умолявам гражданите на този квартал, да не хвърлят боклуци навсякъде! Имам чувството, че ги събират от другите части на града и ги изсипват пред тях.  Когато не се пази, ще бъдат хвърляни напразно средства”, каза кметът. Той добави, че е разпоредил да се засили дезинфекцията по улиците и кофите за боклук в целия град.

 Зам.-кметът Тодор Чонов съобщи, че е посетил пловдивска фабрика за предпазни костюми и маски, като вече се очакват първите 200 бройки, които ще бъдат дадени на медиците.   Всички общински лечебни заведения ще бъдат снабдени с всички необходими предпазни мерки. Средствата от културни и спортни събития, които няма да се проведат ще бъдат насочени към закупуването на защитни костюми, маски и шлемове.

„Каквото зависи от Община Пловдив, ще бъде направено нужното. Съпричастни сме към техния труд. На амбразурата са лекарите и полицаите”, каза кметът.

Калин Калинов, шеф на общинското здравеопазване, обясни, че по време на днешната среща с персонала на общинската болница "Св. Мина" са уверили екипа, че са осигурени всички нужни защитни средства.

Той заяви, че ще бъде в болницата, а не в кабинета си, за да бъде съпричастен с медиците от "Св. Мина".

Зам.-кметът по финанси Илия Кирчев пък призова пловдивчани, които имат възможност, да си платят данъците и таксите, за да може общината да функционира нормално заради непредвидените разходи за борба с епидемията.  Той посъветва плащането да бъде направено онлайн.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (14)

Иван

Иван

23.03.2020 | 23:15

Трохи от краденото...

Отговори
2 1
Иван

Иван

23.03.2020 | 23:14

Свинар, това са трохи от краденото...

Отговори
2 1
ДО ТЕБЕ СЕ ОТНАСЯ   ЧИЧО ГОЧЕ

ДО ТЕБЕ СЕ ОТНАСЯ ЧИЧО ГОЧЕ

23.03.2020 | 19:17

СВИНЯТА ЛЕБЕД НЕ МОЖЕ ДА СТАНЕ- В.ВИСОЦКИ

Отговори
2 0
Джевдет

Джевдет

23.03.2020 | 19:09

Много евтино иска да се отърве Свинаря а и дава само 300 000. Лош пример за останалите. Наддаванията трябва да почват от няколко милиона и оттам нагоре който играй - пичели все нещо.

Отговори
2 1
Тошко

Тошко

23.03.2020 | 17:41

"Timeo danaos et dona ferentes " Демек пази се от данайците, дори когато ти поднасят дарове. И аз си мисля, че тия пари ще му излязат много скъпо на Зико.

Отговори
4 1
Петър Н

Петър Н

23.03.2020 | 17:17

Браво на него

Отговори
2 4
знаещ

знаещ

23.03.2020 | 17:14

Зико внимавай. Това е все едно от дявола подарък да получиш.През носа ще ти излезе.Бъди сигурен.За какво мислиш ,че те подкрепи на изборите , както подкрепяше и маминия.Чака далаверата да продължи,разбира се, ако и ти вече не си му влезнал в схемите

Отговори
7 1
Клиент

Клиент

23.03.2020 | 16:59

Гергов да си плати първо дивидентите на Пловдив за панаира, а после да прави дарения. Кмете внимавай като казваш кой са истинските българи

Отговори
8 2
данайски  дар

данайски дар

23.03.2020 | 16:53

А колко окраде при чомака и маминия.Бълха го ухапала, ама доколкото го знам след това"дарение" ще поиска от зикито десет пъти повече и ония ще му даде щото от години са дружки и му помогна за изборите, за да върви далаверата , както при маминия и чомака

Отговори
7 1
Михаил

Михаил

23.03.2020 | 16:36

Отвратително.

Отговори
8 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?