Следвайте ни

Ген. Мутафчийски: Още четирима заразени в Пловдив, пускаме SMS с дарение за медиците ВИДЕО

viber icon

Четири нови случая на заразени с Covid-19 в Пловдив са установени след отварянето на последните проби. Единият е 50-годишен мъж в общинската болница "Св. Панталеймон". Другите три случая са две жени на 56 и 58 години и 62-годишен мъж, за които е докладвала регионалната здравна инспекция.

Общо 33 са потвърдените случая за последното денонощие в цялата страна, с което общият брой става 276. 12 от тях са установени след следобедния брифинг вчера, сред които са и случаите в Пловдив.

"Открита е ДМС линия за подкрепа на българските медици, работещи в условия на Covid-19 на 17 777. Всеки с може да ги подкрепи с текст "солидарност"", каза Мутафчийски. 

 "Новите области са Кърджали и Хасково, а от тези 12 проби, които излязоха по късно има в Бургас трима души - жена на 22 години, две деца на 3 години и на 8 години. Те са контактни лица на един от докторите, които бяха открити с коронавирус. Тригодишното дете е и най-малкият пациент с доказан вирус у нас.

Имат история, а жената е пътувала от Англия", каза той. "В София в Инфекциозна болница има нов случай - мъж на 56 години. А в Кюстендил мъж на 57 години", добави генералът. Пациентите в тежко състояние остават в критично състояние, няма нови интубирани" допълни генералът.

Обмисля се идеята, ако в едно семейство е установен случай, всички негови членове да се поставят под карантина и да се смятат за заразени.

На въпрос на "Марица" как става връщането на работа на излекуван от вируса, Мутафчийски обясни, че след два отрицателни теста пациентът остава още 30 дни вкъщи с болничен. Едва след това той вече може да започне отново работа.

7473 легла са подготвени за епидемията в цялата страна от всички болници.  1137 от тях са само в столицата. 1347 са интензивните легла с респиратори, с които може да се прави обдишване на пациентите в най-критично състояние 

Всеки ден с 13-14 на сто се увеличава заболеваемостта, кривата върви нагоре, обясни Мутафчийски за хода на епидемията. 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (11)

Ni moa

27.03.2020 | 20:32

Не вярвам да са само 3ма болните, за днес. Има ли вероятност да не се обявяват резултати от взети проби, особено в някоя частна лаборатория. Кой контролира лабораториите, на които им се казва да скрият дадени проби на дадени хора, много хора..И т.н.

Отговори
1 0

Имаме нужда не от маски а от петри

27.03.2020 | 16:53

ако се сложат маалите под микроскопа ще се открият поне десет вида корона вируси и милион съпътстващи други.

Отговори
2 0

баце и горанката са царе факири, за два дена опраскаха 5 милиарда

27.03.2020 | 12:43

В страната на гербопитеците е така, при 20 милиарда евро изтеглен брутен дълг, сега ще събираме капачки пак...

Отговори
8 5

тъжната реалност

27.03.2020 | 12:14

С каназирката и зикича ще станем първи по заболеваемост. Тандемът е смъртоносен.

Отговори
6 5

bam

27.03.2020 | 11:22

Нещо не разбирам.. плащаме данъци и осигуровки... сега дарения. Странно. Някакви индулгенции са това. Индулгенция-плащаш на църквата и ти опрощава греховете.

Отговори
19 3

катп

27.03.2020 | 10:09

Не се ли блокират гетата за 2-3 месеца, нищо няма да се ограничи!

Отговори
20 1

no coment

27.03.2020 | 09:46

Това е резултата от това да се пуснат всички гурбетчии в България . Трябваше да е на етапи. Да се прецени кой трябва да бъде псунат веднага и кой не. А иначе пишем декларации всеки ден за да влезем в областен град , но през границата няма проблеми . Преди няколко дена бях в Кауфланд , Асеновгрда.Ситуацията беше страшна, пълно с наши субекти завърнали се от Италия, Германия и Англия. Без маски , без ръкавци , нагло някой се провряха и отпред на опашката .Иначе живяли и "работили "в чужбина. Как неможаха да се култивират поне малко в тези държави, а си останаха отново примати в всяко едно отношение. Жалко за медиците и всички които денонощно се борят на първа линия. Тъжното е , че тези елементи дори не съзнават какво правят.Иначе България за тях е най-лошата държава ако ги попита човек.Защо се връщат като е плюят. Живял съм на вън над 20 години не съм си позволил да хуля нашата родина.

Отговори
56 3

Ончо Пончо

27.03.2020 | 10:37

В България се връщат всички който работят на черно? Правилно си усетил че те нямат възпитание даже връщайки се от чужбина,защото са дошли в Европа без такова,и поради това че са научени в България на тарикатлък /който е за цял живот/ така и си продължават!Те не искат да работят с договор ,не искат да плащат данъци ,не искат да се интегрират в новата среда,не искат да учат езици/за което не плащат/ и резултата е налице! Тарикатите си пристигат обратно защото няма тарикатска "далавера",и от там последствията за тях.Всички останали могат да си посрещнат разходите защото държавата към която да били точни се грижи за тях.Така тарикатите се прецакаха сами,мислеики че са по умни от природата и човешките катаклизми.Сега можеше да си получават цялата заплата и да си стоят в къщи за 3месеца с финансиране от държавата.На тарикатите българи това да им е за урок.На не тарикатите здраве и успех.Епидемията ще мине ,дано с нея и тарикатлъка на нашенци,???

Отговори
24 2

Аз СЕЛЯНИНЪТ

27.03.2020 | 10:49

Управляващият “ мат’риал “ е некачествен, както й избирателите му!!!!! РОДИНАТА НИ БЪЛГАРИЯ !Е ПРЕКРАСНА ДЪРЖАВА !!!! Неуките и необразованите преобладават и затова неправилно обвиняват държавата за неволите им. Не ДЪРЖАВАТА - правителството е виновно за вашите неволи НАРОДЕ.

Отговори
13 3

200 000 , 1/3 са преносители поне

27.03.2020 | 12:44

нищо де, затова ни подариха ковид, оригинал...

Отговори
3 1

Нема пари

27.03.2020 | 09:19

Сега пък ние помагаме на лекарите. Колко хиляди останаха без работа заради тия мерки? На нас кой да помага? А 812 мил. евро от ЕС къде отиде ?

Отговори
21 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?