Следвайте ни

Общината освобождава бизнеса в Пловдив от такси заради Covid-19 ВИДЕО

viber icon

Глътка въздух за бизнеса в Пловдив след намаленото производство и затварянето на ресторанти и магазини, заради разразилата се в световен мащаб пандемия. Само седмица след като беше обявено извънредното положение в страната ни, местната власт успя да намери решение, което максимално да минимизира щетите за предприемачите. 

За целта общината ще предприеме пакет от мерки за облекчаване на бизнеса, който е сериозно засегнат от COVID -19.  Така такса тротоарно право няма да бъде събирана от началото на въвеждането на ограниченията до края на годината, съобщи зам.-кметът Илия Кирчев. Освен това до края на годината ще бъдат разсрочени всички дължими концесионни такси на обектите за 2019г.

„За 2020 година таксите ще бъдат начислявани пропорционално само за времето, когато обектите са работили“, уточни Кирчев. Плащането на патентен данък също ще бъде спряно за срок от 3 месеца до края на май. Ако бизнесът вече се е разплатил за март, то сумата ще бъде прехвърлена за юни 2020г. Заведенията, който ползват под наем общински паркинги, пък ще бъдат освободени от наем за времето, в което не са работили. 

„Дължим тези мерки на бизнеса, защото много заведения и магазини са затворени, не само тук, но и в цялата страна. След края на това нещастие ще излезем по-силни. Надявам се, бизнесът да се възстанови в най-бързи темпове“, отбеляза кметът Здравко Димитров. 

Строителството ще остане незасегнато. Причината е, че там може да се работи без да се разпространява заразата. Към момента в града под тепетата са стартирали проекти за над 200 млн. лв. Това са Водният проект (над 120 млн лв.), който включва нова пречиствателна станция, нов водопровод и канализация в район „Северен“. Очаква се, да стартират и „Модър- Царевец“, бул. "Северен“ и връзката с Карловско шосе да бъдат довършени. Проектира се и мостът над река Марица от бул. България към бул. Копривщица. Той ще струва 30 млн. лв. Финансиране ще бъде предоставено и за няколко детски градини на стойност 10 млн. лв.

 

Онлайн брифинг 19.03.2020

Онлайн брифинг на Кмета на Община Пловдив Здравко Димитров и Общински кризисен щаб #ЗАЕДНОСрещуCOVID19

Публикувахте от Здравко Димитров - Зико в Сряда, 18 март 2020 г.
Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

А за хората без работа?!

19.03.2020 | 13:31

А за хората останали без работа?! Какво ще направите?! КОЙ ЩЕ НИ ПЛАЩА КРЕДИТИТЕ и задълженията? Обезщетения ? САМО ЗА ВАС СИ МИСЛИТЕ НЕ И ЗА БЕЗРАБОТНИТЕ.. Безсрамници!

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?