Следвайте ни

НА ЖИВО Как България отбива индийския COVID? Говори министър Кацаров

viber icon

Брифинг, на който представя План за действие при нова вълна от COVID-19, дава министърът на здравеопазването Стойчо Кацаров.

Припомняме, че най-заразният Делта вариант на COVID-19, който може да причини нова вълна, вече се разпространява в България.

Засечени са 43 случая на Делта вариант на SARS-CoV-2, известен като Индийски вариант, и един случай на Бета вариант, известен като Южноафрикански. 49 пък са от най-масовия до момента Алфа (британски) вариант. Пробите са взети в периода 01-25 юни 2021 г. и са от 14 области на страната.

Трима от болните, при които е установен Делта вариантът на COVID-19, са починали.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

ГЮРО

ГЮРО

08.07.2021 | 13:50

И като как се установяват новите щамове, след като до момента никой никъде не е изолирал и визуализирал SARS-Cov-2? Освен ако допуснем, че коронавирусът не е един, а няколко сходни вируса. Но тогава твърдението, че вирусът е дошъл от китайските прилепи, изядени живи от диваците, става твърде невероятно.

Отговори
0 0
ГАМЕНЪ

ГАМЕНЪ

08.07.2021 | 13:45

Преди година и половина излезе наяве информация за развитието на предстоящото коронабесие. Какво и как ще правят, но то ще трябва да продължи поне до 2024 год. Сега виждаме как "неочаквано" се явяват от въздуха "нови щамове" и краят на мерките и теглилките не се вижда. Маските не вършат никаква полезна работа, но са задължителни, защото това е нещо като дрескод. В Щатите видяхме - дермократите с маски, републиканците без маски. А разпространението на вируса се развива еднакво. Какво по-добро доказателство от това?

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?