Бойко Борисов с нови мерки срещу COVID-19

Бойко Борисов оповести нови мерки, които се предприемат срещу коронавируса, на брифинг в Министерски съвет, който тече в момента.

Удължаваме с 6 месеца срока за издаване на лични документи, за да не се струпват хората по гишетата. Маринов да създаде необходимия ред. 


Целта на извънредните мерки е да не позволяване ма струването на хора на определени места. Това е единствената цел. Това е единствената мярка, доказана в света, че работи. 

Удължаваме до края на май срока за газовите уредби. Така че нищо да не налага да бързат и да се струпват в тази посока. 
Протоколите за скъпите лекарства се удължават до 12 месеца, така че хората, които имат нужда от тях, да си ги получават бе з да се налага да се излагат на допълнителен риск. 

Четвърто решението на ТЕЛК се удължават до месец май. Истински се надяваме, че до тогава всичко с коронавируса ще бъде овладяно. 

Бойко Борисов направи следните препоръки:

Да бъдат внимателни със затварянето на пазарите, когато ги затварят, да създават следния ред как хората да модат да си купуват хранителни продукти. 

Второ, много важно. От 17:00 ч. днес сме създали организация на телефон 112 да поема обаждания за обхвата на заповедта на министерството на здравеопазването. Четири души ще стоят на телефоните, за да може всеки един въпрос или тълкование да се отговаря по максимално бърз начин и да бъде взето необходимото решение.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
1 коментар
Мила

Мила

14.03.2020 | 16:15

Затворите граници.

Отговори
0 0

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?