2374
Следвайте ни

МЗ: COVID-19 изостря стари болести и отключва нови

viber icon

COVID-19 може да изостри стари болести и да отключи нови, а Делта вариантът атакува сърдечно-съдовата система. Това съобщиха от пресслужбата на Министерството на здравеопазването (МЗ). Възможно е и да се развие миокардия, инсулт или образуване на тромби.

Статистиката показва, че средното ниво на смъртност заради сърдечно-съдови заболявания е малко над 30 на сто, а в България то е около 60 на сто. COVID-19 активизира образуването на тромби, а не ваксините, посочват още от пресслужбата на МЗ.

COVID-19 инфекцията е причина за активизиране и на склонността към тромбообразуване. До 20 процента от болните от коронавирусната инфекция имат сърдечно-съдови усложнения. В немалка част от случаите именно тези усложнения са причина за смърт. Опасенията, че ваксините могат да предизвикват усложнения, не се оправдаха, добавят от МЗ.

Статистиката по отношение на тежкото протичане на COVID-19 и леталния край е категорична и от МЗ призовават хората да се ваксинират.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Давайте, чакаме

Давайте, чакаме

04.10.2021 | 16:01

Още странични ефекти от "ВАКСИНИТЕ", т.е. от довчерашните неуспешни опити за онко-лекарствата, днес изпитвани на 2 млрд. души като "ваксини"!

Отговори
3 0
Мда

Мда

04.10.2021 | 12:12

Нека сега всички странични ефекти от ваксината бъдат преписани на висикомоделируемия вирус... Пропагандада няма край. Геноцида върви...

Отговори
3 1
Интересно

Интересно

04.10.2021 | 12:56

Интересно дали можеш да докажеш твърдението си, че се преписват страничните ефекти на вируса, а не на ваксините ?

Отговори
0 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?