46
Следвайте ни

"Модерна" няма да разкрие формулата за ковид ваксината си

viber icon

Американската компания "Модерна" няма намерение да сподели формулата за ваксината си срещу COVID-19, защото ръководството ѝ е на мнение, че увеличаването на собственото ѝ производство е най-добрият начин за постигане на ръст в глобалните доставки, съобщи Асошиейтед прес.

В интервю за агенцията президентът на компанията Нубар Афеян потвърди обещанието на "Модерна" отпреди една година да не съди за патент никой, който произвежда ваксина срещу новия коронавирус по време на пандемията.

"Не беше нужно да го правим", каза Афеян. "Смятаме, че това беше правилното отговорно поведение" и добави, че от компанията биха искали да помагат на света.

Здравната организация на ООН оказва натиск "Модерна" да сподели формулата на ваксината си. Афеян каза, че са анализирали дали би било добре да споделят технологията на информационната РНК и са решили, че могат да разширят производството и през 2022 г. да осигурят милиарди допълнителни дози от ваксината.

"В следващите шест до девет месеца най-надежният начин за производство на висококачествени ваксини, и то по ефективен начин, ще е, ако ние ги произвеждаме", каза Афеян. На въпрос за призивите на Световната здравна организация и други, той отговори, че тези призиви се основават, че "нямаме достатъчен капацитет, но всъщност ние знаем, че имаме".

Той отбеляза още, че са инвестирани 2,5 милиарда долара и десет години за разработването на платформата, на която е създадена ваксината срещу COVID-19 на "Модерна".

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Хората

Хората

13.10.2021 | 00:00

Мислят десетилетия напред . Той Бил Гейтс си го каза : не сме подготвени за пандемия . И ето на ПАНДЕМИЯ . Ако го следите внимателно тоя бокл_ук ще видите и разбере какво ни готвят . Да станем производствени роби и нищо друго . Светът и животът станаха извратени .

Отговори
1 1
Ваксиниран

Ваксиниран

12.10.2021 | 23:42

Сетих се на създателите на тази смъртоносна бактерия "Синтия" която напълно изяде някакви нефтени разливи се даде Нобелова награда. Ами сега тя започна и нас да яде. Да питаме наградените какво да правим с бактерията и с наградата.

Отговори
3 1
Със следващите издънки ще си признаят за

Със следващите издънки ще си признаят за

12.10.2021 | 22:48

Ще си признаят и че са създали съчетание от безопасен вирус "ковид" и смъртоносната бактерия "синтия" наречено covid-19 /Sars covid 2/ За лекуването от вируси не е необходим антибиотик но за бактериите е задължително за оцеляване.

Отговори
4 2
От 10 години разработвали ваксина срещу covid-19

От 10 години разработвали ваксина срещу covid-19

12.10.2021 | 22:20

Щом от 10 години са разработвали ваксината срещу ковид19 става ясно кой е възложителят за създаването на изкуственият смъртоносен хибрид вирус бактерия covid-19 ... ха-ха сами си признаха.

Отговори
6 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?