Мобилни екипи ваксинират в Пловдив и региона от утре

Мобилните екипи за имунизация срещу COVID-19 започват работа още от утре в Пловдив и областта, след като бъдат осигурени ваксини от РЗИ-Пловдив. Това съобщи д-р Калин Калинов – директор на дирекция "Здравеопазване“ в Община Пловдив. 

"Мобилните екипи вече са готови и веднага, след като бъдат снабдени с необходимото количество ваксини, ще поемат по график. Разполагаме с две мобилни групи, едната ще обслужва гражданите на град Пловдив, които са възрастни или трудно подвижни, а втората ще поема за региона, където има отдалечени населени места и жителите им изпитват затруднения да стигнат до имунизационни кабинети", обясни д-р Калинов. По думите му единият мобилен екип има готовност да замине за Община Карлово по молба на тамошната администрация. В Подбалкана има доста малки села, където жителите дори нямат личен лекар, а имунизационните пунктове са далеч от тях.

Началникът на общинското здравеопазване в Пловдив уточни още, че служители на големите общински, държавни и частни предприятия, също ще бъдат ваксинирани на място.

Засега ваксината е на „Астра Зенека“, чака се и доставка на продукта на „Пфайзер“.  „Най-добрата ваксина е поставената ваксина“, бе категоричен д-р Калинов.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
ГЮРО

ГЮРО

10.03.2021 | 18:20

Не щем АстраЗенека. Не я щат и германците. Кой я внесе и сега се чуди как да се отърве от нея? И затова не внасят от другите, за които нали имаше специални хладилници и бусчета за кренвирши?

Отговори
1 0

Анкета

Кой е най-големият проблем на Пловдив, за който искате отговор от кандидатите за кмет?