Следвайте ни

Митрополит Николай призова за обща молитва срещу COVID-19. Камбаните бият всяка вечер

viber icon

Митрополит Николай призова пловдивчани да отправят обща молитва към Бога срещу разпространението на коронавируса. Владиката направи извънредно обръщение към миряните в Пловдивската епархия. Публикуваме го без редакторска намеса:

 

ПРИЗИВ

НА ПЛОВДИВСКИЯ МИТРОПОЛИТ НИКОЛАЙ

КЪМ БОЖИЯ НАРОД НА ПЛОВДИВСКА ЕПАРХИЯ

Боголюбиви братя и сестри, чеда на светата пловдивска епархия,

 

Обръщам се с призив към вас, да обединим молитвата си в тези тежки изпитания за целия свят, като ви моля всяка вечер в 21 часа, който където и да се намира, у дома, на работа, или по пътя, да се моли с Господнята молитва „Отче наш“ за да призовем Божията милост, снизхождение и избавление от злото.

Също така разпореждам всяка вечер от 21 часа до 21.15 часа, до края на месец март, да бият всички църковни камбани в диоцеза на Пловдвиска епархия в знак на подкрепа на всички наши лекари, медици, и медицински лица, които неуморно полагат грижи за боледуващите и страдащите наши ближни. Защото Господ ни е заповядал:  „Синко, в болестта си не бъди небрежен!... Почитай лекаря с чест според нуждата от него, защото Господ го е създал, и лекуването е от Вишния.“ (Сирах. 38:1-9).

Братя и сестри,

Времето на всеобщото бедствие, което Господ допуска и което съвпада с времето на Великия пост, следва да бъде осмислено от нас в духовен план. Нека то да бъде за нас време на покаяние и смирение. Но не и на униние, на страх, на малодушие и ропот. Всички сме в Божиите ръце. И времето на земния ни живот, и часът на смъртта, и здравето, и болестта – всичко се отмерва от премъдрия Божи промисъл за света и човека.  Да не забравяме Господните слова: „Всичко, що поискате в молитва с вяра, ще получите. И каквото поискате от Отца в Мое име, ще го направя, за да се прослави Отец в Сина…. и, Ако поискате нещо в Мое име, Аз ще го направя“. (Ин. 14:13-14; Мaт. 21:22).

Благодатта на Господа нашего Иисуса Христа, любовта на Бога Отца и общението със Светия Дух да бъде със всички вас,

 

+ ПЛОВДИВСКИ МИТРОПОЛИТ НИКОЛАЙ

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Л-У-Д-О-Т-О К-О-Л-Е

16.03.2020 | 18:21

ТОЗИ не е добре! Да се бият камбани това ли е най-важното? Дрънкането и ангажирането на стотици клисари в ИЗВЪНРАБОТНО врееме БЕЗ ОСИГУРОВКИ да бият камбаните посред НОЩ щото ЛУ-ДИЯ ТАКА КАЗАЛ! КОЛЕ ТИ СИ Л-УД

Отговори
2 1

Затворете църквите, изгонете търговците от Храма!

16.03.2020 | 14:13

Много мъдри и верни слова..., изречени от ченге..уви

Отговори
3 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?