Следвайте ни

Мисирки, протестъри, скандали - голямото завръщане на брифингите

viber icon

Мисирки, протестъри, скандали, рекорден брой журналисти! Брифингите за COVID-19 се завърнаха в пълния им блясък! Какво остана скрито зад кулисите от читателите на "Марица".

Завръщането беше преместено в Министерство на здравеопазването, което не разполага с кой знае каква зала. Тази, която прие медиите на 4-и етаж, е с размери около 10 на 20 метра. Половината беше отделена за журналисти, всеки може да се сети какво представляваше, когато места заеха 40-50 души. А министърът Ангелов преброи - 15 процента не носят правилно маските.

Най-зле бяха операторите, които буквално се нагъчкаха по двама-трима на квадратен метър. Те влязоха в традиционни конфликти с фотографите отпред, които искаха да снимат и минаваха в кадър. Но всичко мина, горе долу, нормално.

Искри полетяха при задаването на въпросите. Ограничението от едно питане на медия беше справедливо. Но нарушено на два пъти, което предизвика  бурно недоволство сред останалите.

Липсата на време накара репортерите да задават въпроси един през друг. "После ние сми били мисирки", възмути се познатата Ива Николова от ПИК. Нормално, накрая печелеше един, а другите оставаха гневни.

Последва още един конфликт между репортер и оператор за реда в залата с пиперливи реплики.

Не особено комфортно се чувстваха и отговарящите. Доцент Кунчев и генерал Мутафчийски трябваше да разменят места, за да ползват микрофона.

Професор Кантарджиев беше в обичайното майтапчийско настроение, но предпочете да не става напред-назад и великодушно оставяше другите да говорят. 

Накрая журналистите поискаха обявените 30 минути да започват да текат след експозето. Министърът отбеляза, че следващият брифинг ще е в друг формат. Предстои да видим.

След брифинга пред министерството хората от НОЩ бяха причаквани от Георги Софкин и неизвестен протестър. "Исках да им задам въпроси, които никой не им задава. Питах и генерала, и Кунчев защо при 200 000 протестиращи няма скок на заразени в София", обясни пред "Марица" мъжът на възраст около 50. "Мълчат, няма отговор", отбеляза видимо доволно той.

Софкин, който по протестите гравитира около Николай Колев - Босия, но май е срещу Румен Радев, не успя да свърши работата, за която беше дошъл. Затова се впусна в спомени с човека на "Марица" как е говорил час с президента на Ливърпул, когато армейците играха с ЦСКА през 2005 година. 

Така отмина първият от легендарните брифинги, прекъснали за близо 4 месеца. Колоритен, интересен, определено полезен. 

Ивайло Йолчев

Ивайло Йолчев

Редактор

Ивайло Йолчев е работил във вестниците "7 дни спорт", "Планета спорт" и "Стандарт", агенциите Standartnews и OFFnews, както и в PR сферата. Носител на журналистическата награда "Черноризец Храбър" за 2011 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Цвета

Цвета

01.10.2020 | 15:59

Марицаааа,защо се допускат нецензурни думи? Или искате глоби?

Отговори
1 4
простата кърджалийска пyтка

простата кърджалийска пyтка

01.10.2020 | 15:42

Клоунадата се завърна.

Отговори
5 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?