Следвайте ни

Министърът обеща да не бъркат в гърлата на учениците

viber icon

Ако започне тестване на деца в училище, то ще се използват само щадящи и одобрени тестове. Ще се взима материал от слюнка. Това заяви служебният здравен министър д-р Стойчо Кацаров, след като МЗ обяви ограничителните мерки срещу COVID-19, които влизат от 7 септември, предаде репортер на БГНЕС.

На въпрос на БГНЕС какво могат да направят хората, които са преболедували и вече изминава шестмесечния им период, министърът коментира, че имат два варианта:

"Преболедувалите, на които им изтича сертификатът или да се ваксинират, или да се тестват при пътуване", посочи Кацаров.

От думите му стана ясно, че страната ни има право да дарява ваксини, чиито срок на годност изтича и поясни, че други държави не само даряват, но и продават такива препарати.

По отношение на третата доза, д-р Кацаров каза, че се чака решение от Европа и препоръча, ако се даде такава възможност, хората да си поставят.

На друг въпрос на БГНЕС кога се очаква пикът на четвъртата вълна, Кацаров не можа да посочи конкретен период, но коментира, че ако спазваме мерките, то тя ще бъде по-кратка и ще мине по-бързо, в противен случай ще се проточи и ще платим висока цена. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Верно ли е, че чрез бъркането в носа се вкарва чипа в синусита или...

Верно ли е, че чрез бъркането в носа се вкарва чипа в синусита или...

02.09.2021 | 15:05

... събират сополи за по 1000 лева на лекар?

Отговори
3 6
5465

5465

02.09.2021 | 13:33

Измамници.Никакви мерки ,никакви тестове!

Отговори
9 5
Тоя път

Тоя път

02.09.2021 | 11:53

Някой ще пострада. Като толкоз искате да тествате, тествайте в ресторантите и дискотеките.

Отговори
11 5
На вниманието на хора,

На вниманието на хора,

02.09.2021 | 11:52

които евентуално биха доближили деца с цел да извършват над тях медицински манипулации --------- Носете голямо бяло знаме, че да се виждате отдалече. При тази криза предупредителен няма да чуете.

Отговори
9 5

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?