Следвайте ни

Министър Вълчев с ключова новина за всички студенти

viber icon

При следване на ясно разписани правила за провеждане на учебния процес и протоколи за действие, при наличие на позитивен за COVID-19 студент или такъв със симптоми, няма да има основание за затваряне на университети и преминаване изцяло към обучение в електронна среда.

Това е уверил образователния министър Красимир Вълчев по времена на онлайн среща с ректорите на висшите училища, на която са обсъдени действията, които ще се предприемат във връзка с динамичната пандемична обстановка, става ясно от съобщение на Медицинския университет в Плевен, предаде БТА.

Превключване на дистанционно обучение ще се наложи когато картата на разпространение на заразата в съответния регион бъде оцветена в червено и има заразен сред студентите или преподавателите. Към момента има две области в червено – Благоевград и Търговище.

По препоръка на министъра ще се осигурят необходимите условия за протичане на учебния процес. Ще се следва хибриден модел от присъствено и електронно обучение, при максимално спазване на противоепидемичните мерки и контрол. Ще се сведе до минимум присъственото провеждане на други събития от академичния живот.

Във връзка с това Медицинският университет в Плевен отменя провеждането на Деня на народите, предвиден за утре, заради обстановката с пандемията от коронавирус.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?