1553
Следвайте ни

Министър Кацаров с извънредна новина за ваксинирането ВИДЕО

viber icon

Не е необходимо да се подписва информирано съгласие за ваксиниране против COVID-19". Това каза на брифинг министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров след среща с директора на Европейския център за профилактика и контрол на заболяванията Андреа Амон.

"Нейното становище също беше такова. Днес подписах заповед, с която отменям това правило за такова информирано съгласие преди ваксиниране, както не се изисква и за други ваксини", заяви той.

"Във връзка с интереса към това, че вече има много хора, които повторно боледуват от COVID-19, от днес системата позволява издаване на сертификат за повторно преболедуване на коронавирус", коментира Кацаров.

По думите му от вторник ще бъде пусната открита телефонна линия за всички граждани по въпроси, свързани с медицинския аспект на ваксинацията - показания, противопоказания и др. Здравният министър уточни, че на тази телефонна линия ще отговарят лекари и специалисти от Медицинския университет.

Той коментира и президентския дебат, като посочи, че е останал огорчен от изказването на проф. Анастас Герджиков, че лекарите в лечебните заведения не си получават парите.

"Това не е вярно. До стотинка са изплатени всички средства на лечебните заведения, които се увеличиха за медиците на първа линия от 1000 на 1200 лв. Не отговаря на истината и разпространената от него информация, че лечебните заведения нямат лекарства. Аз издадох заповед още на 1 септември за износ на лекарства, които се използват за лечение на COVID-19", допълни Кацаров.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (8)

ваксиниран и с бустер доза

ваксиниран и с бустер доза

20.11.2021 | 06:40

ПИСАНЕТО БЕШЕ ГОЛЯМА ТЪПОТИЯ,НА ФОНА НА ПАНДЕМИЯТА,ЗАЩОТО ХОРАТА СЕ ЗАДЪРЖАХА ЗА ПИСАНЕ НА И ОКОЛО ОПАШКИТЕ ЗА ВАКСИНА/ДОКОЛКОТО ГИ ИМАШЕ/,А НАЛИ ИДЕЯТА Е ДА НЕ СЕ СТРУПВАМЕ НА ЕДНО МЯСТО??! ТАКА ЧЕ,ПО-ДОБРЕ КЪСНО ОТКОЛКОТО НИКОГА!!!

Отговори
1 0
ДО ТЕЗИ, КОИТО НЕ ИСКАТ ВАКСИНА - НЕКА КОМЕНТИРАМЕ ГЛУПОСТИТЕ ВИ СЕГА

ДО ТЕЗИ, КОИТО НЕ ИСКАТ ВАКСИНА - НЕКА КОМЕНТИРАМЕ ГЛУПОСТИТЕ ВИ СЕГА

19.11.2021 | 16:14

ОЧАКВАМ ЧАЛГАРСКИ КОМЕНТАРИ

Отговори
0 0
РАДВАЙТЕ СЕ - ДО ВСИЧКИ, КОИТО НЕ ИСКАТ ВАКСИНА

РАДВАЙТЕ СЕ - ДО ВСИЧКИ, КОИТО НЕ ИСКАТ ВАКСИНА

19.11.2021 | 15:43

Не е необходимо да се подписва информирано съгласие за ваксиниране против COVID-19". Това каза на брифинг министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров

Отговори
1 0
бели мишоци на Бялата мафия

бели мишоци на Бялата мафия

19.11.2021 | 12:44

Няма да подписват деклариции, че ако ваксината нещо ви докара странично, всичко е за ваша сметка и отговорност?

Отговори
2 2
КУКУ

КУКУ

19.11.2021 | 12:57

Кауне, в декларацията НИКЪДЕ не пише, че някой носи отговорност. Знам, че във фейса си чел друго, ама вземи го провери. Верно всеки си пише каквото му падне.

Отговори
3 1
То Това беше само в България :(

То Това беше само в България :(

19.11.2021 | 12:16

А ти скоро няма да си министър, така че до края на окаяните си дни ще се оглеждаш, особено вечер.

Отговори
5 0
Тоест

Тоест

19.11.2021 | 12:13

Тоест, могат да ви вакснат без да ви информират, хахах. Психопати пълни са.

Отговори
7 0
КУКУ

КУКУ

19.11.2021 | 11:59

Ами сега? Още една опорна точка на плоскоземците оттича в канала. Колко постове изсраха по темата за декларациите и сега - ПЛьОК.

Отговори
2 6

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво правителство ще управлява България след изборите на 14 ноември?