Следвайте ни

Министър Ангелов успокои Корнелия Нинова за COVID-19

viber icon

COVID-19 ,темата разлюля и Народното събрание! Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов заяви по време на парламентарния контрол, че здравните власти нямат никакви притеснения относно плана за действие, свързан с пандемията.

Ангелов заяви това в отговор на искането на лидера на БСП Корнелия Нинова, която настоя следващата седмица да има разискване по въпроса. Здравния министър увери, че ситуацията у нас е контролирана:

"От тази най-висока трибуна искам да кажа на всички български граждани, че нямаме абсолютно никакви притеснения по отношение на плановете или действията, които предприемаме ежедневно.

В България към настоящия момент има достатъчно легла и достатъчно медицинска апаратура, необходима и достатъчна за лечението на всички български граждани по всички области и всички лечебни заведения в страната.

Не мога да се съглася, че правителството и лично Министерство на здравеопазването не предприема адекватни и навременни действия. Напротив. България се намира на едно от последните места по заболяемост в Европейския съюз", каза професорът.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?