Следвайте ни

Министър Ангелов се поклони пред починалия си колега от Добрич

Заразеният лекар в Кюстендил вече се чувства добре, няма контактни с положителен тест

viber icon

Паметта на починалия кардиолог от Добрич - д-р Ивелин Марков, почете здравният министър професор Костадин Ангелов. Той съобщи за трагичното събитие, докато беше на посещението в Кюстендил, и изказа съболезнования на семейството. Доктор Марков си отиде от COVID-19.

Иначе министърът съобщи положителни новини за региона. „В момента в областната болница в Кюстендил са настанени четирима пациенти с коронавирусна инфекция. Единият от тях е лекар от Центъра за спешна медицинска помощ, чието субективно усещане е за подобряване.

Колегата няма температура или друга тежка симптоматика. Каза ни, че се чувства добре", каза министърът, който днес е на посещение в МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в Кюстендил и заедно с директора на лечебното заведение д-р Александър Величков влезе в COVID- отделението.
Извършеното от РЗИ Кюстендил епидемиологично проучване е установило 25 контактни лица на лекаря.  Резултатите от направените им PCR тестове станаха ясни, докато проф. Ангелов беше в Кюстендил. Всички 25 души са отрицателни за COVID-19. 

Лечебното заведение разполага с 46 свободни легла за пациенти с коронавируса инфекция. Лекарите също са достатъчно. Налични са достатъчни количества лични предпазни средства както в болницата, така и в структурите на РЗИ и ЦСМП в областта.

Това стана ясно от разговорите на минсистъра с кмета на Кюстендил Петър Паунов, директора на дирекция „Надзор на заразните болести“ в РЗИ – д-р Кръстева, с екипа на центъра на спешна медицинска помощ.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?