Следвайте ни

Министър Ангелов съобщи за опасна атака срещу ваксините

viber icon

Добра и лоша новина съобщи здравният министър проф. Костадин Ангелов. Той говори във Варна, където води листата на ГЕРБ.

Записалите се за ваксина са вече близо 60 000 души. По думите му срещу електронната система обаче има непрекъснати хакерски атаки. Явно някой много иска да се провалим, но няма да стане, посочи Ангелов.

И уточни, че "Информационно обслужване" има екип, който работи денонощно и на всеки час подава информация към здравното министерство. Ваксинацията върви с добро темпо и, ако така продължава, до края на лятото ще сме постигнали целта си - 70 на сто от българите да бъдат имунизирани, посочи Ангелов.

Въпреки увеличаването на заразените, място за тревога няма, каза още министърът. По думите му от днес в София той започва срещи с представители на РЗИ от страната и всички, имащи отношение към овладяване на ситуацията. Болниците ще издържат на натиска, те разполагат с всичко необходимо.

Според него критични точки в страната в момента няма, има места, където капацитет от легла е запълнен и се правят трансформации броят им да бъде увеличен. По думите на министъра това е валидно за Кюстендил, Бургас, Шумен и няколко лечебни заведения в София.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Защо

Защо

07.03.2021 | 15:25

Хора с нетрадиционна сексуална ориентация се допускат на кормилото на държавата?

Отговори
3 0
Какво  се  пъчат  някой?

Какво се пъчат някой?

07.03.2021 | 15:59

Тази сутрин бе съобщено че милион и половина българи са придобили естествен имунитет но това заслуга на министерството ли е? Още в първите дни на суматохата че яко ще се мре доц. Мангъров каза че естествения имунитет ще е решаващ за излизане от ситуацията. И това е българския модел . А не затваряне на здрави хора.

Отговори
5 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?