Следвайте ни

Министър Ангелов: Съжалявам за Чорбанов, тежко е заболяването

viber icon

Съжалявам за проф. Чорбанов. Надявам се да се оправи, много е тежко заболяването. То става винаги истина, когато ни настигне. Това каза здравният министър Костадин Ангелов във връзка с информацията, че ученият от БАН и основен противник на мерките е в болница с коронавирус. 

"Нека да се научим на изкуството на малките крачки, за всяка една сложена маска, за всяко неотиване на публично събиране - нека да мислим да направим това, което целим", призова още министър Ангелов. 

Преди два дни разбираме, че имаме вирус във Франция, който не може да бъде доказан с PCR. Единственото нещо, което можем да направим, е да се изправим срещу вируса, а това става с наука. 

"Нека да не мислим за след 10 дни. За каква политика става въпрос, когато болниците почват да се пълнят. Къде е политиката? Тези хора, които умират - политика ли е това? Защо говорим за политика? Не търсете конспирация там, където я няма. Ние сме лекари и искаме да помогнем на хората", каза проф. Ангелов във връзка с предстоящите нови ограничителни мерки от утре.

Той обясни, че не е възможно отлагане на изборите и призова хората да гласуват, а политиците да не използват COVID-19, за да правят политическа пропаганда или да внушава, че заради вируса могат да се провалят изборите. 

"Изборите ще се проведат. Нека хората да гласуват, защото изборите ще са безопасни", допълни здравният министър. 

"Осигурили сме достатъчно ваксини, за две Българии. Имаме 18 млн. дози. Кога ще почнат да идват - не зависи от нас. Организацията е такава, че когато дойде ваксината при нас, после да стигне до ваксинационния център и до личните лекари. Ваксината е надеждата за справянето с вируса", каза професорът.

"Моята надежда е в тези дни, в които мерките ще бъдат по-строги, хората да разберат смисъла им. Думата "локдаун" е нещо, което се случва в други държави. В България няма затваряне на всичко, няма вечерен час. Опитваме се даваме глътка въздух на хората.

Целият свят е изправен пред тази криза. Не мога да предскажа какво ще се случи след тези 10 дни и дали ще има нужда от продължаване на мерките". Това заяви в студиото на "Неделята на NOVA"  здравният министър проф. Костадин Ангелов.

"Никога не съм си позволявал да казвам нещо друго освен истината. Живеем в една безпрецедентна криза, която става веднъж на 100 години. Няма по-силно оръжие от истината тогава, когато искаме да бъдем победители.

По отношение на това дали тези 10 дни ще бъдат достатъчни или не, предлагам на всички учени, математици, политици, биолози малко смирение. Нека се научим на изкуството на малките крачки. Нека да мислим за всеки ден, за всяка една сложена маска, за всяко едно неотиване на публично събиране. Нека да мислим всеки един от нас какво трябва да направи, за да се случи това, което целим", призова Ангелов.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (19)

Кдкд

Кдкд

22.03.2021 | 15:27

Брадчед това звучи като злорадстване !

Отговори
0 2
Цветеслава Гълъбова написа следният коментар:

Цветеслава Гълъбова написа следният коментар:

22.03.2021 | 11:48

До петър велков - наричащ себе си експерт. Г-н петре, позволявам си на малко име и на ти, защото като те гледам си на възраст да ми бъдеш син. Слава Богу, че не си. Защото щеше да ме е срам от твоята мерзка, долна и пошла постъпка. Кой ти даде право, момче, ти да оповестяваш лични данни за здравното състояние на един човек - който и да е той. Кой ти даде право да се гавриш и да предизвикваш оргазмени стенания на стената ти от злоради и злобни хора. Много ми се ще, когато проф. Чорбанов оздравее, да ти заведе едно дело в Комисията за защита на личните данни и да сезира съответните етични комисии - най-малкото на Бъларския лекарски съюз, за да се изясни пък и кой продажен медицински специалист те е напоил с подробна информация. Петре, не си ми уважаем, жалък си, ама много жалък. Не те знам какъв експерт си, но помни, че евтината слава, която получи, ще се обърне срещу теб. И преди да кръжиш като лешояд си помисли какво би ти било да си на мястото на проф. Чорбанов или неговите близки, които четат жлъчните и преливащи от злоба и глупост коментари на стената ти. Ако е вярно, че учиш деца - Бог да им е на помощ. Преди да си учител, експерт или незнамсикакво точно, каквото твърдиш, че си, бъди ЧОВЕК! И това не е въпрос на дипломи, петре, а на душа и сърце. Ти показа, че това ти е чуждо. Проблем е, че сигурно сега обираш овации и поздравления от хора с твоето ниво на емоционален интелект, т.е. НУЛА. Само те подсещам, а може и да не знаеш, че има един Бог, пред когото се изправяме и той ни съди. И присъдата за лешоядите, които държат в грабливите си нокти мразените от тях инакомислещи, получават строго наказание. За мой ужас, оказа се, че и националните телевизии са отразили тази "новина". Е, няма да обиждам никого, те получиха преди време едно определение, което с това свое действие заслужиха. За тях толкоз. А към всички, с които общувам тук /приятелите ми от реалността си ме познават/ - ковид ще мине и ще замине, ще дойдат други изпитания. И след това ще трябва да можем да се гледаме, да спорим, да се обичаме. Предлагам да се ограмотим що е това емоционален интелект и да започнем да го развиваме или усъвършенстваме. И тогава такива срамни, мерзки и долни постове като на петър велков, няма да бъдат посрещани с див възторг. Няма страданието на инакомислещите да се посреща с оргазмени стенания и ръкопляскания. ОчеИЗвадната простотия на моята стена ще бъде пресичана веднага! Хубава вечер и никога, ама никога не забравяйте, че всеки може да се разболее от нещо, включително и от психично заболяване. И има риск да получи отношение, каквото дава.

Отговори
5 2
-10

-10

22.03.2021 | 09:43

А на Чорбанов дреме ли му за твоето съжаление? Питал ли си го дали си е променил мнението за мерките?

Отговори
7 6
КУКУ колко си изкукал не знаеш точно по тази причина

КУКУ колко си изкукал не знаеш точно по тази причина

22.03.2021 | 08:01

Една еврейска подлога като Касабов може ли изобщо да се нарича депутат Той пукна като всяка подлога от преяждане и най вече от проклетията на Народа Болест непозната за суратите чифутски Проклетия бе КУКУ Същата болест която и теб те е хванала ама не знаеш Щото няма Писоар тест за нея Фани ли те Проклетията Човешка отърване няма Няма и ваксини До гроб

Отговори
3 3
АнтиКУКУ

АнтиКУКУ

22.03.2021 | 03:23

Бивш депутат ,мастийо ковидска. Пак ли изпълзя от дупката?

Отговори
6 1
КУКУ

КУКУ

22.03.2021 | 06:50

Хайде да провериш Валентин Касабов дали е бил бивш депутат когато го убива ковида. Всичките ви приказки са такива. Лъжи. Тъпан с тъпана.

Отговори
2 5
абе

абе

22.03.2021 | 00:34

Човекът е настинал на ски ь министърчето прави политика!

Отговори
11 4
Бау Бау Моли

Бау Бау Моли

21.03.2021 | 23:11

Е еврейска псе продължавай да лаеш на иврит. Че на български нищо не ти се разбира Доктора е жив и здрав и няма мечтания ти кучешки еврейски Ковид И никой за нищо не се бори Ти само се бориш еврейско псе за кокала

Отговори
4 8
Моли

Моли

21.03.2021 | 22:25

Чорбанов не се е перчел, просто е реалист. А ти иди се боцкай с ГМО продукт ,зомбирай се, насери се от страх. Влез в някоя дупка и чакай Апокалипсиса. Всеки четвъртък има брифинг.

Отговори
17 14
Док

Док

21.03.2021 | 22:33

Вече писаха че.няма.ковид тоя съжалявал. Някакъв измислен пендел Велков се направи на интересен

Отговори
11 3
дабеда

дабеда

22.03.2021 | 12:12

Писаха, защото инак лошо- без маска на затворено по срещи с избиратели и Славчо ще изгори. Да е жив и здрав човека и да се оправя, но на българските медии не може да се вярва. Ако е пич, да си покаже теста от независима сертифицирана лаборатория. И като е публична личност, ще пишат за него- нормално, както и за другите известни, приети в болница с ковид.

Отговори
2 1
Последното ми куче бях го кръстил МОЛИ

Последното ми куче бях го кръстил МОЛИ

21.03.2021 | 22:24

Четирибуквен еврейски хайван се разлая Я къш ве куче еврейско Кой се бори И за ко съ бори Откъде всяко куче еврейско е компетентно Ко знаеш за диагнозата му та лаеш като разпрана ку.......чка

Отговори
10 9
КовидМания

КовидМания

21.03.2021 | 20:56

Как сте маниаци? Злорадство има ли? Една малка тайна за вас нещастници - СЗО е разпоредило от година Ковид да се диагностицира само по симптоми,без изследвания, без аутопсия. Грип и ОРВ инфекция няма. Четете зомбита. Ако кихнем- Ковид, ако пръднем- Ковид,ако се насерем имаме тоалетна хартия от първия локдаун.

Отговори
26 19

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?