Следвайте ни

Министър Ангелов с важни новини за новия щам и ваксините ВИДЕО

viber icon

Първият ваксиниран българин ще бъде на 27 декември. Имам готовност и аз да съм първия ваксиниран, заяви здравният министър

Трябваше да проучим всички факти за новия щам и дали ще компроментира антигенните тестове. Това каза министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов. Той допълни, че е получил уверения, че няма да бъдат компроментирани. 

Ваксините пристигат в София, ще бъдат съхранявани в „Бул Био“, първата пратка ще бъде символично количество. "Най-вероятно едновременно ще започне ваксинирането в три големи града. Очакваме първият ваксиниран българин да бъде на 27 декември. Имам готовност и аз да съм първия ваксиниран", заяви здравният министър. Ваксините ще бъдат пренесени във фризерите на няколко РЗИ-та, пише "24 часа".

"Едновременно ще започне ваксинирането в три големи града", каза проф. Ангелов.

"Първото количество ваксини по предварителни данни ще бъдат 9750 дози, като това са необходими за ваксинирането на около 4300 граждани. Създали сме денонощен режим на работа, за да осигурим логистиката".

Министърът е готов да бъде първият ваксиниран в страната. Той иска да покаже , че вярва във ваксината и ваксинирането като достижение на науката. „Днес ще се реши как да се подходи и ще бъде решено кой ще бъде първият ваксиниран“, обясни министър Ангелов.

"В момента продължават български медици да проявяват желание да се включат в списъците на ваксиниране. Това е постижение", каза още той.

"Първото количество ще бъдат по предварителни данни ще бъдат 9750 дози, като това са необходими за ваксинирането на около 4300 граждани. Създали сме денонощен режим на работа, за да осигурим логистиката". 

Очаквайте подробности!

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Защо  министър

Защо министър

22.12.2020 | 16:52

Ангелов не води разяснителна работа по използването на ремдесевир.Някои изтъкнати лекари го прпоръчват като превенция и по леко протичане на болеста на вече заболелите?И е ефтино.Изглежда предпочитаме да подпомагаме печалбарите от ГОЛЯМА ЗАГРИЖЕНОСТ.

Отговори
2 0
Приносите ни

Приносите ни

22.12.2020 | 15:51

Мутации в COVID-19 за пръв път са фиксирани в Ухан преди година, и броят им оттогава досега надминава хиляда, но се се считат съществени в протичането. Новият британски мутант и датската разновидност норки са различни. Промяната е в спайк белтъка, и той е решаващ фактор в заразност, повлияна е способността му да се съединява с клетките на дихателната система и това тревожи британските медици. Потенциално новата мутация може да повлияе ефективността на новите ваксини, макар, че ефекта всичко или нищо не се очаква, имунната система създава широк спектър антитела, а не само един тип. Англичаните са световни лидери по скорост генетично секвениране и по възможности ги доближава само министър Ангелов прочут с най дълга карантина в света за мутанта. Но в Кент въпреки неговите мерки мутанта не снизи заразяването. На британските изследователи ще са необходими две седмици да установят как мутанта реагира на ваксините, през тогава мин Ангелов ще е вече ваксиниран и ще съучаства дисижън мейкъринга

Отговори
2 0
Цвъки

Цвъки

22.12.2020 | 14:48

Как така изведнъж всичко се знае за новия щам,за ваксините??? Коя лаборатория го изолира? Много загрижена държава за своите поданници. Браво.

Отговори
3 2
Оглеждаме са

Оглеждаме са

22.12.2020 | 18:01

Колкото по-зле става, толкова по загрижени ще стават. Гледай!

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?