Следвайте ни

Министър Ангелов с последни новини за ваксините и COVID-19

viber icon

Причина за високата смъртност от коронавирус в България са многото хронични болести на населението, заяви здравният министър проф. Костадин Ангелов. Според него системата не е реформирана, което е проблем, но сравнено с много европейски държави здравеопазването ни е много по-достъпно.

Ново райониране на страната и изграждане на високотехнологични болници във всеки район-така вижда посоката на реформите министърът.

Той е амбициран да създаде такава информационна среда в България, че лекарите първи да получават информацията за ваксините, за да могат да я предадат на пациентите си. В предаването "Годината на Дарик радио" той се зарече да не оставят хората да се лутат в медицински термини.

"Ще изисквам от фирмите да представят отговор на всеки един въпрос, който българските граждани задават. Ние ще застанем на страната на гражданите. А аз ще гарантирам на гражданите, че те ще отговорят на всеки един въпрос, който вълнува българските граждани за ваксините", гарантира професор Ангелов.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

По министърски

По министърски

19.12.2020 | 21:44

ПМ Бениамин Нетанияху първи си постави ваксина в страната при директна транслация заедно със здравния министър Юли Еделщейн "Помолих да съм пръв заедно с министъра за да ви дадем личен пример"

Отговори
2 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?