Следвайте ни

Министър Ангелов с отговор към протестиращите: Мина година, търпението на всички е изчерпано

viber icon

Една година мина от началото на пандемията, търпението на всички е изчерпано, каза здравният министър Костадин Ангелов, запитан от БТА как ще коментира днешните протести срещу мерките на РЗИ в Плевен и други градове.

"Моловете бяха затворени, защото много често ни обвиняват като имаме електронно обучение, че учениците отиват в моловете. Нека да видим какво ще се случи следващата седмица - две, за да преценим как ще продължат мерките. Аз мисля, че много бързо ще излезем от тях. Нека хората изразяват мнението си по този начин, съвсем разбираемо е тяхното недоволство, но целта, която ни води и която преследваме е запазването на максимално голям брой човешки животи", коментира министър Ангелов. Мерките очаквам да дадат резултат и след две седмици ще коментираме как ще продължаваме напред, подчерта той.

Според министъра на национално ниво ще бъде обсъдено как да бъдат подпомогнати засегнатите от новите мерки. Ще направя всичко като министър на здравеопазването и тези хора да получат обезщетения, ако законът го позволява, изтъкна той. "Всеки от нас търпи щети, лични жертви, цената, която плащаме, е много висока. Много малко ни трябва да достигнем заветните 60-70 процента ваксинирани, обръщаме тенденции на желаещите да се ваксинират и на нежелаещите - това става с послания.

По думите му всичките тези тревоги, през които преминаваме, явно са диетата, с която трябва да преминем и заедно можем да излезем от нея", отбеляза той.

На въпрос на БТА за прогноза колко ще продължи "новата вълна", министърът каза, че не може да даде математическа прогноза. "Като лекар не мога да лъжа. Знаем какво трябва да правим, това, което мен ме радва е, че няма напрежение сред лекарите, каквото беше през октомври - ноември, всички са спокойни, всички имат достатъчно медикаменти. Най-важното ни оръжие е ваксината. Един апел - намираме се в много тежка ситуация - нека не се разпространяват неверни твърдения или непроверени данни за ваксините, защото това разколебава хората", заключи министър Ангелов.

Той посочи, че в Плевен ще бъдат увеличени болничните легла - интензивните с 11, и на всички лечебни заведения - 14 на брой, ще увеличат средно с 21 процента - общо 521. По думите му ваксинирането в областта е с изключително добри темпове.

По-рано днес министърът е посетил лечебни заведения в Плевен и екипа на РЗИ.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (8)

.!.

.!.

12.03.2021 | 07:41

Долу маските.Край на пЛандемията.Свобода на народа.

Отговори
3 2
Шумете  тенжери  тигани

Шумете тенжери тигани

12.03.2021 | 12:10

Партизан за бой се стяга.

Отговори
0 0
предизборно

предизборно

12.03.2021 | 07:07

Това не са сериозни противоепидемични мерки! Това са предизборни политически мерки! НОЩ да подава оставка, щом не може да взима адекватни решения!

Отговори
2 1
До НОЩнците

До НОЩнците

12.03.2021 | 03:33

Коментарите са ярък пример за това, до къде докарахте народа с вашата некадърност!

Отговори
3 2
Гниди еврейски

Гниди еврейски

11.03.2021 | 22:34

Ооооо Някой безбожник Някой Юда Някой сребролюбец плюе срещу Словото Божие с минуси Кой ли е той Те Ами еврейска безбожна гнида разбира се Давайте гниди Туй ще ви е за последно После Тишина и калъп сапун

Отговори
2 2
Божието слово помнете На Сатаната не се молете

Божието слово помнете На Сатаната не се молете

11.03.2021 | 21:19

Божето слово ни казва Че Юда по делата ще го разпознавате Той е сред вас Ако перефразираме в днешното съвремие пълно със медий сайтове Юдейски По минусите ще ги разпознаете На призив Българите да се събудят и освободят от еврейския гнет да бъде сложен минус Кой би го сложил според Божето слово Ами Юда разбира се Същия онзи Юда който е отворил в късна доба портите на Търновград на Османлийте А днес Юдите отварят път на отровата наречена ваксина да влезне в България и чрез терор полицейско насилие и гонения глоби заплахи от затвор искат да приемем отровата им зорноволно Само три метра под земята за еврейската подла лакома и мързелива и нагла сган

Отговори
5 4
---?---

---?---

11.03.2021 | 21:25

Абе ей, мал0умен 0лиг0френ, може ли да те попитам нещо - твоите патрони Шаломов и Шапошников (в Мордор) какви са? 0лигофрен!

Отговори
3 2
Мамицата ви лакома

Мамицата ви лакома

11.03.2021 | 20:08

Не само изчерпахте търпението на Народа Български еврейски гниди Съсипахте го финансово Но най хубаво от всичко това едногодишно мачкане е че българина разбра под чий гнет е попаднал в 21 век Под робството на еврейската лакома ненаситна паплач Но идва Видовден И ти тикво бототоксова ще бъдеш един от първите на ешафода

Отговори
9 9

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?