Следвайте ни

Министър Ангелов с акция в болниците, отива и при частните линейки

viber icon

Професор Костадин Ангелов, министър на здравеопазването, започва от днес проверки в болниците в страната, които отказват да разкрият легла за болни от Covid-19. Инспекцията ще обхване и частните заведения и стана възможна, след като изтече 10-дневната карантина на хирурга. Той беше контактен с премиера Борисов.

Министър Ангелов уточни: „Всички, които отказват да разкрият легла - частни, държавни, след това ще видите какви ще бъдат последствията за тези лечебни заведения“.

В Народното събрание вече е внесена законова промяна, според която болници, които откажат да разкрият легла за лечение на пациенти с коронавирус, да не бъдат финансирани със средства от НЗОК:

„Ще намерим начин как да финансираме това, което те ще правят, - ще извозват пациенти от домовете до лечебните заведения. Важното е пациентът да стигне до лечебно заведение“, каза проф. Ангелов.

Министерството на здравеопазването обмисля и вариант, при който в транспортирането до здравни заведения на пациенти с Covid -19 да се включат и частни линейки. Очаква се днес министър Ангелов да се срещне с техните собственици:

Също от днес служители на МВР, обучени за оказване на долекарска помощ и микробуси на ведомството ще помагат на екипите на столичната Спешна помощ при транспортирането до здравни заведения на пациенти с Covid-19.

До края на седмицата се очаква да стане възможно личните лекари да издават електронно направление за PCR изследване. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?