Следвайте ни

Министър Ангелов: Разхлабваме мерките, защото можем да си го позволим

viber icon

"Мерките в страната се разхлабват, защото можем да си го позволим. Следим всеки показател на 12 часа и във всяка ситуация сме готови с решението, което трябва да вземем. Не сме били никога колебливи". Това каза министърът на здравеопазването Костадин Ангелов пред БНТ.

"Категорично епидемичната обстановка трябва да бъде удължена, докато имаме и един болен в страната", отговори Ангелов на въпрос дали ще се удължава срокът й с един месец. 

"Винаги съм последователен в действията си, благодаря за подкрепата", каза министърът по повод новината, че ще е депутат от Велико Търново. Така той освобождава място в листата на ГЕРБ във Варна.

"Никога позицията за мен не е имала значение. От момента, в който съм положил Хипократовата клетва, за мен е било важно да помагам. Ще го правя и като депутат", добави той. 

"Аз в момента не мога да мисля за избори и надпревари. Важното е, че водим с едни гърди пред коронавируса - справяме се и с третата вълна, това е моя професионална гордост", каза още той. 

"Светът не само говореше за българския модел, а в Европа го и прилагаха. Ние падаме надолу по нивата на заболяемост и смъртност.

Заболяемостта има тенденция към намаляване и процента на положителните проби е по-малък отпреди седмица. Болниците са претоварени, имаме всичко необходимо, единственото, което ме притеснява е умората на всички колеги. Те са рицарите на днешното време и трябва да разказват навсякъде за професията, могат да са горди, че са спасили цялото човечество", добави той. 

"Имаме ваксини за две Българии, просто доставките не се изпълниха. Ваксинирането не е надбягване", каза здравният министър. 

"В хода на тази пандемия и тази ваксинационна кампания разбрах едно нещо, което ме кара да се чувствам странно - за съжаление медицината не е в сърцето на всеки. Със сигурност има други интереси, които са търговски. Ние сме се водили само от медицинските пазари", добави още той. 

"Решение за втората доза на "Астра Зенека" ще вземем на базата на учените в Европа. Няма да вземем политическо решение. Нека хората да бъдат спокойни, те ще бъдат защитени.

Единствените случаи на много рядка тромбоза са след първа ваксина, няма такива след втора. Няма научни данни, че може да се смесват две ваксини. Нямаме клинично проучване, което да е с 2 ваксини различни", каза още Ангелов.

Той увери, че докато стане време за втора доза на "Астра Зенека" ще има информация какво да правят гражданите. 

"В България пълен локдаун не е имало. Страни с тежки локдауни не успяха да постигнат нашите резултати", каза още той.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Можем Българи Можем. много

Можем Българи Можем. много

09.04.2021 | 22:33

Разхлабва чифутското изпражнение от трети пол защото примката на бесилото почна да му стяга чифушката угоена гуша Стар чифутски номер като видят дебелия По тихи от водата по ниски от тревата до следващата им възможност да ни яхнат Затуй изтребване до крак на чифутите и чифутщината Видяхте Българи грозния им сурат и извратения им мозък какво роди Един обикновен Грип го кръстиха Ковид и го използваха с диктаторски полицейски мерки и репресий да съсипват човешки съдби дребен и среден бизнес и чифутските им монополи да заемат освободени територий от съсипан бизнес А безработния Българин бе хвърлен да оцелява в хишните ръце на Банките им Заемче да вземе нещо уж безлихвено Да но заемче което иска връщане по време на тотална безработица и сринат малък и среден бизнес С победата която спечели Българския народ на 04 04 им показахме че можем да ги изметем не само от живота ни но и от Държавата ни Юда няма място по нашите земи

Отговори
5 5
до ТЪПоъгълния БГстански антисемит: Сульо,

до ТЪПоъгълния БГстански антисемит: Сульо,

10.04.2021 | 18:39

избърши си пяната от МУТРАта / мордата и се опитай да вдянеш за какво става дума в лъжливото интервю. ЗА ЗАРАЗАТА. ЩОМ НА ТЕ ИНТЕРЕСУВА ИЛИ ЩОМ СИ ДОВОЛЕН ОТ ПАДАНЕТО НА ЗАБРАНИТЕ ИДИ СЕ ЮРКАЙ С ДРУГИТЕ БУДАЛИ ПО КРЪЧМИ, СПОРТОВЕ, ТЕАТРИ И ЦИРКОВЕ“ БЕЗ МЕН“

Отговори
2 0
Ковидчо:

Ковидчо:

09.04.2021 | 21:55

Разхлабвате мерките, `щото минаха изборите, нещастни мижитурки!

Отговори
10 2
• • •

• • •

09.04.2021 | 21:20

Корумпираните некадърници доведоха България в топ 3 в света по смъртност от вируса.

Отговори
10 5

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?