Следвайте ни

Министър Ангелов: Пускаме ваксините на "АстраЗенека" в четвъртък

viber icon

Нека хората, които са ваксинирани с тази ваксина, да бъдат спокойни, няма риск за тях, заяви здравният министър

Ваксинацията с продукта на "АстраЗенека" ще бъде възобновена в четвъртък, ако разследването в Пловдив не покаже връзка със смъртта на жената. Това съобщи в Гоце Делчев здравният министър Костадин Ангелов.

Нека хората, които са ваксинирани с тази ваксина, да бъдат спокойни, няма риск за тях. Аз имам и мои близки, които са имунизирани с ваксината на Оксфорд. Това е една ваксина, която е много позната на медицината, подобен тип векторна ваксина е тази за грип.

В света са направени много милиони ваксинации с нея, така че тези събития са част от събитията, които се случват с такава ваксина. Това коментира в Гоце Делчев здравният министър Костадин Ангелов, предаде кореспондентът на БГНЕС.

Ангелов призова хората, които са имунизирани с АстраЗенека да бъдат спокойни - няма риск за тези, които са ваксинирани с тази ваксина.

Той коментира и наложената от днес карантина за всички, пристигащи от Африка. „Има сигнали, че от Африка могат да бъдат внесени варианти на вируса, включително южноафриканския и нигерийския, за които има съобщения, че са резистентни както на лечение, така и на ваксината. Ние сме длъжни да направим това нещо с оглед на превенцията на всички български граждани, каза още Ангелов. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (12)

Сик

Сик

13.03.2021 | 22:12

Тоя тип заеба отговорността си като министър и тръгна посред третата вълна да си прави предизборна кампания.

Отговори
4 0
Важното  е

Важното е

13.03.2021 | 17:30

Да се успокои обстановката. Може и разтвор да ти бият ама важно е че си преминал през кампанията з а ваксинация.

Отговори
6 2
Юлче Юлче семенце еврейско проклето

Юлче Юлче семенце еврейско проклето

13.03.2021 | 16:49

Юлче бе Чифутко изпражнение Що навремето не оставихте големия специалист доктор Менгеле не само да говори ами и да действа Защо му прекратихте научната му и практическа дейност в областа на Общественото здраве Защо бре чифутско говедо

Отговори
5 2
грижа за хората

грижа за хората

13.03.2021 | 16:35

А починалите в Австрия, Италия и Словакия? Това, че нашите медии мълчат и ни лъжат, не значи, че тя е безопасна...Тази ваксина трябва да бъде изцяло спряна. Тя е сгрешена още при разработката и клиничните изпитания, неефективна е а сега се оказа, че е и опасна....

Отговори
7 3
Къш ве Къш ве в Израел

Къш ве Къш ве в Израел

13.03.2021 | 14:59

Четирибуквеното рекламно еврейско говедо ЮЛИЯ се изсра по въпроса моменталически Що сте все четирибуквени бре говеда Ако имената ви са с повече букви сигур не моете да зацепите Аиде сега НАЛИ е наред или може би ПАСИ или ГАЛА или НАНА

Отговори
6 4
Нали

Нали

13.03.2021 | 16:28

Не мога, eбавам ти майката в гъзa в момента! После ще те нaгъзя и теб!

Отговори
1 5
Неразбиращ  от  медицина

Неразбиращ от медицина

13.03.2021 | 14:49

Аз не съм се ваксинирал но прекарах заразата в къщи. Надявам се да имам антитела. Ако джипито което РАЗБИРА от медицина и му имам доверие ако ми каже ще се ваксинирам. Загиналата от Яким Груево също правилно е постъпила като е отишла на рутинен преглед и без подробно и индивидуално изследване и е препоръчано да се ваксинира. Пита се ако не бе се ваксинирала щеше ли да си бъде жива сега.

Отговори
8 3
МОЛИ

МОЛИ

13.03.2021 | 17:38

АЗ ИМАМ ДРУГО ПИТАНЕ.ВАКСИНАТА Е НАПРАВЕНА ОТ КАРДИОЛОЖКАТА.ЗНАЕСЕ,ЧЕ ТАКИВА ПОЛУЧАВАТ САМО ЛИЧНИТЕ ЛЕКАРИ И ЦЕНТРОВЕТЕ ЗА ВАКСИНАЦИЯ. ОТКЪДЕ ТЯ Е ИМАЛА ВАКСИНА И КАК Е СЪХРАНЯВАНА СЪЩАТА???? И ДРУГО :Г-Н МИНИСТЪР РАЗПРЕДЕЛЯЙТЕ СПРАВЕДЛИВО ВАКСИНИТЕ.МОЛЯ ВИ.НЕКА ВСЕКИ СЕ ВАКСИНИРА С КАКВАТО ЖЕЛАЕ.ЗАЩОТО СЕ СЪЗДАВА ДРУГО ВПЕЧАТЛЕНИЕ.И СТИГА С ТЕЗИ ИЗБОРНИ КОМИСИИ!!!!НЕПОЧТЕНО Е!

Отговори
1 0
Говедо еврейско Рие с рогите на гърба си го хвърля

Говедо еврейско Рие с рогите на гърба си го хвърля

13.03.2021 | 14:38

Абе няма ли някой да ти пусне един между рогите ти еврейско говедо Интересно след 04 04 2021 година къде мишок еврейски ще се завреш

Отговори
6 6
Юлия

Юлия

13.03.2021 | 14:32

Аз съм ваксинирана с Astra Zeneka и не се притеснявам от нищо. В рисковата група съм- над 65 г. и с диабет. Имах локална болка на мястото на поставянето и леко гавоболие. Това беше всичко. Позволих си да споделя това, защото почвам да се дразня от писанията на хора, неразбиращи от медицина. Журналистите и сега останаха верни на себе си. Тях ги интересува само сензацията. Има и изключения. Малко успокойте топката, защото аз не се страхувам, но по-възрастните изпаднаха в паника. ОСТАВЕТЕ ДА ГОВОРЯТ СПЕЦИАЛИСТИТЕ!!!!!!!!

Отговори
12 11
Специалистите

Специалистите

13.03.2021 | 15:20

И сега говорят. И то много говорят . Обясняват как ще се излезе от сложната ситуация. Но много бавно действат а някои каточели се наслаждават на собствената си безпомощност.

Отговори
7 1
Гени!

Гени!

14.03.2021 | 01:57

Вие осъзнавате ли какви ще са ви краткотрайните и дълготрайните последици след така-наречено "ваксиниране "!!? Разбира се, Не ... Е , рискувате Съществуването си Госпожо !!

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?