Следвайте ни

Министър Ангелов: Правим специално COVID-звено за бременни жени ВИДЕО

В Бургас влизат в сила от тази вечер още по-строги противоепидемични мерки

viber icon

Министерството на здравеопазването ще създаде специализирано звено за родилки с COVID-19, обяви здравният министър проф. Костадин Ангелов на брифинг в Бургас.

Той пристигна изненадващо в града, където от тази вечер влизат в сила нови, още по-строги мерки. Непълнолетните в областта вече ще имат вечерен час, задължително за всички става и носенето на маска на открито. Забраняват се всички колективни и индивидуални спортни занимания.

До решението се стигна след сериозен ръст на заразените и болните в тежко състояние в областта. Служителите на Регионалната здравна инспекция пък са на предела на силите си. 

Три бременни жени, заразени с вируса, са настанени в болницата в морския град. Състоянието на едната е тежко, добави проф. Ангелов. И обясни, че тя се е лекувала 10 дни вкъщи, преди да постъпи в болницата. Консултирана е на най-високо ниво в държавата – с главния координатор на Експертния съвет по анестезиология и реанимация. „Притеснени сме за изхода от нейното лечение. Родените от нея деца са добре”, допълни министърът.

"Наблюдаваме подмладяване на пациентите с COVID-19. Всичко, от което има нужда Бургас, ще бъде направено, увеличаваме броя на леглата. Ще бъдат пренасочени допълнителни ваксини, ще се изпрати и "Ремдесивир". Днес сме поръчали и извънредна доставка на препарата. Имаме пълно съдействие от директорите на болниците. Имаме готовност да изпратим и колеги от други лечебни заведения. Бургас ще се справи и ще издържи на тази вълна на COVID-19", добави той.

„Нито един пациент, който има нужда от болнично лечение, няма да бъда върнат. Нямаме притеснения. Системата ще издържи. Факт е, че лекарите, които са ваксинирани, към момента издържат. Това, което наблюдаваме, е, че тези, които са ваксинирани, могат да пренасят вируса. Всички научни твърдения се оказаха доказани във времето и верни. Благодаря на всички българи, които повярваха във ваксината. Всеки, който е ваксиниран, няма да боледува тежко", каза още здравният министър.

От думите му стана ясно още, че мерките в Бургас влизат в сила от тази вечер. Децата без настойник, които са навън след 20 часа, ще бъдат проверявани от полиция. 

„Контролът ще бъде завишен. Разчитаме на доверието на всеки човек. Полагаме ежеминутни усилия мерките да дадат резултат. Работим с малки крачки, затова срокът засега е до края на март. В Бургас имаме достатъчно висока заболеваемост, за да можем да си позволим да въведем такива мерки. Те са консултирани с доц. Ангел Кунчев и РЗИ-Бургас има пълната подкрепа на здравното министерство в борбата с COVID-19“, заяви министърт. 

„За последните дни наблюдаваме тенденция за събиране на децата на по-големи групи. Това ни дава основания да считаме, че това е начинът на разпространение на заразата", каза министър Ангелов.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Има и още

Има и още

25.03.2021 | 02:09

А за розобузести и тенжъри кого И зъ мънгалите да помислиш чувам радват ти се зализан чифут

Отговори
0 0
Психолог

Психолог

24.03.2021 | 22:39

Не ми харесва израза на лицето на този човек.

Отговори
1 0
А не

А не

24.03.2021 | 21:48

Той е волна пеперуда и лети от цвят на цвят.

Отговори
1 0
Пфу

Пфу

24.03.2021 | 20:38

Мръсна педеруга!

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?