Следвайте ни

Министър Ангелов огласи къде мерките падат до дни ВИДЕО

viber icon

"Всичко онова, което говорим до момента, сме съобразили с тази опасност. Всеки резултат, който сме постигнали, е гордост. Затова предлагаме постепенно разхлабване на мерките по сектори. Сега ще разхлабим мерките в сектор култура и спорт и след това ще наблюдаваме тенденцията в България. Ще си дадем 14 дни, които да наблюдаваме, за да предприемем следващата крачка. Хубавото е, че си връщаме живота такъв, какъвто беше".

Това каза министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, който е на посещение Варна, където се срещна с директорите на регионалните здравни инспекции на областите от Район 3 според Националния план за ваксиниране срещу COVID-19, в това число Разград, Търговище, Шумен, Варна, Добрич и Силистра.

"Всички дискусии, които текат в публичното пространство на различни браншове, ме радват, защото това означава, че сме забравили разговорите за недостатъчни линейки, недостатъчен брой легла, за пациенти. Всичко това е успех. Не очаквайте от мен да взема решение под натиск", каза още той, пише "24 часа".

Проф. Ангелов обясни, че 30% и повече са вече учителите и непедагогическият персонал, както и ползвателите на социални услуги в домовете за стари хора, които искат да се ваксинират.

По думите му от целогеномното секвириране на 48 проби, 43 от тях са готови. От тези 43 проби 8 са с доказан вид, който е идентичен с вируса, който е от Англия, каза още той. 

"Хубавото за този нов щам е, че той се повлиява от ваксините, налични на пазара. Лечението до момента е същото, без промяна", допълни здравният министър. 

"Говори се за единен сертификат за ваксинираните граждани, но не се говори за такъв, който да удостоверява антителата, защото няма единно становище в науката. "Ваксината създава достатъчно напрегнат имунитет, за да може да гарантира липсата от опасност от заболяване", каза още той. 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

лъже

лъже

23.01.2021 | 17:58

Лъже

Отговори
3 0
АнтиВаксър

АнтиВаксър

23.01.2021 | 14:01

Ботокса що не каже,за чий ч.п емисари обикалят из села и паланки и агитират за ваксиниране???? Платили сме за инжейкцийки?

Отговори
5 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай