Следвайте ни

Министър Ангелов: Лекарства има, свършили са добавки ВИДЕО

Не се лекувайте сами, повтаря още веднъж професорът

viber icon

Има презапасяване, но най-вече с добавки. Лекарства има. Това заяви на извънреден брифинг здравният министър Костадин Ангелов, след като инспектира аптека в Студентски град. 

„Съветвам хората да не провеждат самолечение. От направената проверка от мен става ясно, че в момента няма липса на медикаменти на национално ниво. Има липса на някои хранителни добавки, които се използват за подсилване на имунитета.

Хората се водят от някакво притеснение и паника, което не е полезно в този момент". Това обяви министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов. 

„За „зелените” коридори беше проведена дълга дискусия. Идеята е да получим максимален медицински резултат и комфорт за възрастните хора.  Имахме разговори с представители на Асоциацията на магазините.

Това е най-добрият вариант. Възрастните хора над 65 години могат да ходят в магазина и по друго време, ако имат такава необходимост”, подчерта министър Ангелов.

Той подчерта, че двата времеви диапазона за аптеките се въвеждат заради различните характеристики на възрастните, тъй като някой стават по-рано, а други ходят на работа.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?