Следвайте ни

Министър Ангелов: Аз съм за твърдите мерки, плащаме висока цена

viber icon

Здравният министър проф. Костадин Ангелов даде да се разбере, че той е за оставане на твърдите мерки срещу коронавирус и след 21 декември.

Той говори пред столичното РЗИ, където видя първия мобилен пункт за ваксиниране.

Причините да съм за твърдите мерки са три, каза министърът.

" На първо място е, че натискът върху здравната системама е огромен. Също така плащаме висока цена в човешки животи и на трето място все пак става въпрос за здравето на нацията".

Той призна, че досега 33% от лекарите са изявили желание да се ваксинират срещу Covid-19, но записването продължава и бройката се увелиава.

Професорът отдаде все пак ниския интерес сред медици на липсата на подробна информация за одобрената ваксина.

Той гарантира, че логистиката в България е готова и ако на 31 декември Европа одобри ваксината на Pfizer, то в началото на 2021 год. тя ще е приложима у нас.

Мобилните пунктове като този в София ще бъдат изграждани и на други места, но само при нужда, тъй като основната тежест ще поемат болници и поликлиники. Ако това се наложи ще бъдат отделяни паркинги на огромни хипермакети.

Абсолютно по същия начин като този пункт в РЗИ ще бъдат оборудвани и малките населени места без здравни служби.

Той обяви, че тази сутрин е имал заседание при вицепремиера Томислав Дончев заради изборите, но още няма готов план, призна министърът.

До петък всички РЗИ-та ще дадат пътеки, по които ще се ваксинира, както вече се случи в София.

Ивайло Йолчев

Ивайло Йолчев

Редактор

Ивайло Йолчев е работил във вестниците "7 дни спорт", "Планета спорт" и "Стандарт", агенциите Standartnews и OFFnews, както и в PR сферата. Носител на журналистическата награда "Черноризец Храбър" за 2011 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Калина

Калина

15.12.2020 | 12:45

Докато не затворите и големите магазини, няма да има резултат. Твърди са мерките в Германия, а при нас - едно голямо НИЩО.

Отговори
7 1
Николай

Николай

15.12.2020 | 12:26

Дано защитиш мнението си,защото като се съберете при т.улупа всички започвате да гледате в обувките си. Единствено оня м.алоумник решава и вие кимате с глава! Цирка сме го гредали не един път! Нали експертите трябва да решават? Боко е едно голямо нищо,което е повярвало твърде много в себе си!

Отговори
8 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?