МБАЛ "Свети Мина" разкри отделение за пациенти с COVID-19

МБАЛ "Свети Мина" в Пловдив разкри  Инфекциозно  отделение за лечение на заразени с COVID-19, съобщи директорът на здравното заведение проф. д-р Петър Петров. То се изолирано от останалите отделения на болницата и разполага със собствен вход. В него има 22 легла  за леко и средно болни и 6 легла за по-тежко болни. То се намира на втория етаж, а на първия етаж под него е напълно оборудвания приемен кабинет.

"Благодарение на усилията на община Пловдив и на дарители нашите служители са напълно оборудвани с предпазни облекла. Екипите са сформирани на 60 % и тяхното окомплектоване продължава като най-големия проблем е недостига на медицински сестри. Надявам се да решим този проблем в скоро време", заяви проф. д-р Петър Петров. Той добави, че в скоро време отделението ще получи модерен аспиратор, който е дарение от  "Галакси Инвестмънт Груп", за което благодари.

Проф. д-р Петър Петров добави, че в петък в МБАЛ "Свети Мина" е прието 16-годишно момиче  със съмнение за коронавирус. Тестът, направен в лабораторията на УМБАЛ "Пълмед" е отхвърлил тази диагноза и девойката е била изписана в добро здраве.

"Нямаме пациенти с коронавирус, но ако постъпят такива сме готови да им окажем помощ", заяви още проф. д-р Петър Петров.

Старшата сестра на отделението  Красимира Костадинова и нейна колежка демонстрираха защитното облекло, с което са оборудвани.

"Нямаме никакви притеснения. Спокойни сме. Оборудвани сме с всичко необходимо и сме готови да окажем помощ на нуждаещи се хора.  Ние сме професионалисти, това е нашата работа", заяви Красимир Костадинова. 

Снимки от Атанас Кънев

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
1 коментар
Хаджи Енчо

Хаджи Енчо

06.04.2020 | 14:53

На снимката се вижда една стая с три войнишки легла, три шкафчета и една мивка! Къде са подвижните болнични легла, къде са мониторите за здравен статус? Това не е инфекциозно отделение, а пародия на такова.

Отговори
1 0

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?